image
Sursa foto: Profimedia

Carlo Ancelotti a mai stabilit un record în Champions League. Italianul l-a depășit pe Sir Alex Ferguson

Italianul Carlo Ancelotti (63 de ani) a devenit, miercuri seară, antrenorul cu cele mai multe victorii în Liga Campionilor, după ce Real Madrid s-a impus împotriva scoțienilor de la Celtic Glasgow, scor 5-1 (2-0), în ultima etapă a grupelor.

”Don Carlo” a bifat succesul cu numărul 103 din cariera sa, depășindu-l pe legendarul antrenor scoțian Sir Alex Ferguson, care va rămâne cu 102 victorii în cea mai galonată competiție intercluburi din Europa.

Dintre aceste victorii, Carlo Ancelotti a obținut 32 cu actuala sa echipă, Real Madrid, fiind al treilea antrenor din istoria clubului madrilen. Primii doi antrenori în această ierarhie sunt Vicente Del Bosque - 34, și Miguel Munoz - 41.

După succesul contra celor de la Celtic Glasgow, Carlo Ancelotti l-a depășit pe francezul Zinedine Zidane la numărul de victorii pe banca Realului. ”Zizou” a adunat 31 de succese, dar mai are timp suficient să-și îmbunătățească performanța.

Real Madrid s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a terminat pe prima poziție în Grupa F și va evita formații precum Napoli, Porto, Bayern Munchen, Tottenham, Chelsea, Manchester City și Benfica.

În ”optimi”, campioana en-titre poate întâlni una dintre formațiile: Liverpool, Club Brugge, Inter, Eintracht Frankfurt, AC Milan, Leipzig, Borussia Dortmund și PSG.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: