image
Sursa foto: Profimedia

Pep Guardiola, statistică îngrijorătoare după eliminarea din semifinalele UEFA Champions League

Manchester City a fost eliminată din semifinalele UEFA Champions League, după 5-6 la general cu Real Madrid.

În urma acestui rezultat, "cetățenii" au ajuns la un nou sezon în care nu reușesc să pună mâna pe cel mai râvnit trofeu european. Anul trecut, Manchester City a pierdut finala UEFA Champions League contra lui Chelsea, scor 0-1.

Ca urmare a eșecului suferit aseară, Pep Guardiola a ajuns la șase eliminări din penultimul act al UEFA Champions League. Celelalte contraperformanțe de acest fel s-au înregistrat în sezoanele 2009/2010, 2011/2012 (Barcelona), respectiv 2013/2014, 2014/2015 și 2015-/2016 (Bayern Munchen).

În acest moment, Pep Guardiola este egalat doar de Jose Mourinho, actualul antrenor al celor de la AS Roma.

După meciul de la Madrid, Pep Guardiola le-a reproșat jucătorilor evoluția din prima repriză și a recunoscut că a existat o anumită relaxare după golul de 1-0 al lui Riyad Mahrez, care i-a oferit lui Manchester City avantajul de două goluri.

”Am fost aproape, am fost aproape, însă n-am reușit. E simplu, în prima repriză nu a fost un meci, nu am fost suficient de buni. După ce am marcat, am arătat mai bine, ne-am găsit ritmul, iar jucătorii s-au relaxat.

Real a venit cu foarte mulți jucători în atac, cu Militao, Rodrygo, Vinicius, Benzema, a venit cu multe centrări și a marcat două goluri.

Nu am jucat cel mai bun fotbal al nostru, dar e normal, e o semifinală, jucătorii simt presiunea. Fotbalul e imprevizibil, trebuie să acceptăm ce s-a întâmplat și să mergem mai departe”, a spus Pep Guardiola, citat de Marca.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: