image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roscovanu

Numărul de locuri în spitalele din Chișinău a fost extins cu peste 300 de paturi; Numărul bolnavilor este în creștere

Primăria municipiului Chișinău anunță că în contextul prognozelor făcute de către specialiști, care prevăd o creștere a numărului de cazuri de infectați de Covid, atât la nivel local, cât și național, a fost extins numărul de locuri în spitalele din Chișinău.

Astfel, în baza ordinului Direcției generale asistență socială și sănătate la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”, vor fi activate suplimentar 110 paturi dintre care 6 paturi de terapie intensivă.

Internările se vor efectua în blocul A – bloc vechi de maternitate, începând cu data de 9 octombrie 2020.

Totodată, la Centrul „COVID-19 Chișinău” de la MoldExpo, aflat în gestiunea Spitalului Clinic Municipal „Sf. Treime”, au loc amenajări pentru desfășurarea, la prima necesitate, a 200 de paturi de staționar, inclusiv 20 de paturi de terapie intensivă.

Primăria precizează că începând cu data de 5 octombrie, au fost suplinite paturile și în alte instituții municipale din oraș - spitalul „Gh. Paladi” – 45 de locuri; spitalul „Sf. Arh. Mihail” – 30 de locuri; spitalul „Sf. Treime” – 50 de locuri.

Începând cu ziua de mâine, în spitalele strategice din municipiul Chișinău se vor regăsi 1037 de paturi, dintre care 870 pentru adulți și 203 pentru copii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: