image
Sursa foto: pdm.md

Plahotniuc a părăsit SUA; Imagini în care ar fi fost surprins la București, în timp ce lua avionul spre Istanbul

Fostul șef al PD, Vladimir Plahotniuc, învinuit de către procurori pe trei capete de acuzare, inclusiv „spălare de bani în proporții deosebit de mari”, a părăsit teritoriul Statelor Unite. Conform autorităților vamale americane, Plahotniuc a zburat din orașul Miami pe 28 august curent. Mai multe voci de la Chișinău afirmă că Plahotniuc s-ar afla în Turcia.

Pentru a verifica istoricul călătoriilor lui Vladimir Plahotniuc pe teritoriul american, am introdus numele și prenumele acestuia, data nașterii și seria pașaportului său, care a devenit public după scandalul izbucnit toamna trecută privind dubla identitate a fostului șef al PD. Astfel din datele publice prezentate de autoritățile americane, vedem că Vladimir Plahotniuc o părăsit orașul Miami la data de 28 august curent. Destinația nu este precizată.

plahplah

De menționat că în luna martie curent, Ambasada Statelor Unite la Chișinău a informat că Vladimir Plahotniuc se află pe teritoriul american, fiind supus „procedurilor administrative de deportare”.

Între timp, primarul de Bălți, Renato Usatâi, afirmă că Plahotniuc se află în Turcia. Într-un mesaj publicat luni, la 3 dimineața, Usatâi spune că fostul lider al PD a ajuns la Istanbul pe data de 10 septembrie. Mai mult, Plahotniuc s-ar întâlni zilnic cu „politicieni de la Chișinău și cu intermediari de-ai lui Igor Dodon pentru a influența procesul politic din Moldova”. În aceeași postare, Usatâi spune că Plahotniuc ar fi încercat de câteva ori să intre în Uniunea Europeană, deoarece nu se mai poate întoarce în Statele Unite.

Fostul șef al PD nu este de găsit la telefon, iar avocatul lui, Lucian Rogac, spune că Plahotniuc nu se află la Istanbul. În același timp, avocatul nu ne-a comunicat unde anume se află acesta.

„Nu pot să vă confirm sau să vă infirm, dar nu corespunde realității”, a declarat pentru Jurnal TV Lucian Rogac, avocatul lui Plahotniuc.

Totodată, Rogac a negat faptul că Plahotniuc ar negocia cu persoane afiliate lui Igor Dodon.

„Nu comentăm”, ne-a scris reprezentanta instituției prezidențiale Carmena Sterpu.

Între timp, unele surse ale Jurnal TV afirmă că Vladimir Plahotniuc ar fi ajuns la Istanbul cu o cursă aeriană din București. Acesta ar fi fost surprins la Aeroportul Otopeni.

Plahotniuc ar fi fost surprins pe Aeroportul Otopeni, de unde ar fi zburat la Istanbul

Plahotniuc ar fi fost surprins pe Aeroportul Otopeni, de unde ar fi zburat la Istanbul. Posted by Jurnal.md on Monday, 28 September 2020

Mai mult, Plahotniuc s-ar fi întâlnit la Istanbul, în prima jumătate a lunii septembrie, cu liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, și cu deputatul aceleași formațiuni, Vladimir Cebotari. Contactat de Jurnal TV, Cebotari a confirmat că pe parcursul lunii septembrie a fost de câteva ori la Istanbul, însă a negat faptul că s-ar fi întâlnit cu Plahotniuc. Andrian Candu nu a fost de găsit la telefon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: