„Mi-am dedicat o mare parte din viața activă, timp, efort și abnegație PD, pentru ca la ziua de azi să fiu marginalizat și lipsit de posibilitatea de a-mi expune opinia. Părăsesc fracțiunea PD, nu părăsesc Partidul Democrat. Nu sunt transfug și nici trădător. Spre regret, astăzi, anume conducerea actuală a PD reprezintă cea mai mare problemă a partidului. Un grup minoritar, în frunte cu Pavel Filip, a capturat orice proces decizional în interiorul partidului și acționează exclusiv în interese proprii și subiective. Sunt gata să revin în fracțiunea Partidului Democrat și să contribui la dezvoltarea formațiunii din prima zi când Pavel Filip și micro echipa sa nu va mai fi în partid sau la cârma acestuia”, se arată în declarația lui Andronachi.

Astfel, după plecarea lui Andronachi, fracțiunea PD rămâne cu 12 deputați. Totuși deputatul asigură că va rămâne neafiliat, dar fidel majorității parlamentare și Guvernului Chicu.

„În partea ce ține de activitatea parlamentară, voi continua să contribui din calitatea de deputat neafiliat. Nu intenționez și nu doresc să ader la nicio altă fracțiune sau grup parlamentar. Folosesc această ocazie pentru a reitera suportul meu pentru Guvernul condus de dl Ion Chicu, precum și a majorității parlamentare actuale”, se mai spune în declarație.