image
Sursa foto: Jurnal.md

Voronin cere inițierea unui dosar penal după declarațiile lui Diacov privind mituirea deputaților transfugi

Vladimir Voronin solicită procurorului general inițierea unui dosar penal după ce Dumitru Diacov a declarat că deputaţii transfugi din fracţiunea PCRM, din Parlamentul de legislatura precedentă, au fost mituiţi.

Potrivit liderului comunist, Dumitru Diacov „a făcut de fapt o mărturisire în care a recunoscut public că deputaţii transfugi din fracţiunea PCRM au fost mituiţi”.

„Luând în consideraţie mărturisirea publică politicianului şi conducătorului de partid, solicităm respectuos iniţierea unui dosar penal privind coruperea deputaţilor, precum şi verificarea declaraţiilor domnului Dumitru Diacov, numirea celor opt deputaţi menţionaţi în postare, suma banilor plătiţi pentru plecarea a fiecărui dintre ei, de câtre cine şi cui s-au plătit aceşti bani, în ce monedă şi în ce condiţii”, se spune în demersul lui Voronin adresat procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

Totodată, liderul PCRM solicită confruntarea, în cadrul dosarului penal, a celor opt deputaţi, a sa, precum și a lui Dumitru Diacov.

Precizăm că Dumitru Diacov a declarat, într-o postare pe Facebook, că Vladimir Voronin a fost plătit pentru plecarea a opt dintre cei 14 deputați transfugi comuniști. „De la cine, toată lumea știe”, a spus Diacov.

Amintim că 14 deputaţi PCRM, în frunte cu preşedintele fracţiunii parlamentare, Violeta Ivanov, au anunţat la sfârşitul lui 2015 că părăsesc partidul, iar peste o lună au votat pentru învestirea Guvernului condus de Pavel Filip.

Alături de Ivanov au plecat Artur Reşetnicov, Anatolie Zagorodnâi, Igor Vremea, Galina Balmoş, Anatolie Gorilă, Sergiu Stati, Boris Golovin, Vladimir Vitiuc, Corneliu Mihalache, Victor Mândru, Alexandr Bannicov, Petru Porcescu și Elena Gudumac.

După ce timp de un an s-au poziţionat ca independenţi, în acelaşi timp susţinând majoritatea parlamentară controlată de Partidul Democrat, transfugii din PCRM s-au alăturat oficial fracţiunii PD.

Ulterior, Voronin a declarat că cei 14 deputaţi ar fi primit câte cinci milioane de euro.

postare Diacovpostare Diacov

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: