image
Sursa foto: Colaj Foto Gettyimages/Profimedia

Floyd Mayweather va plăti funeraliile lui George Floyd: Când va fi înmormântat afro-americanul ucis de polițiști

Fostul star al boxului american Floyd Mayweather va suporta cheltuielile de înmormântare ale lui George Floyd, un bărbat afro-american care a decedat după ce un ofiţer de poliţie alb l-a apăsat cu genunchiul pe gât mai multe minute, a anunţat unul dintre reprezentanţii pugilistului, potrivit Agerpres.

Boxerul „probabil se va supăra pe mine pentru că am spus acest lucru, însă da, el va plăti cu adevărat pentru funeralii”, a declarat Leonard Ellerbe, preşedintele societăţii Mayweather, pentru postul de televiziune ESPN.

Acesta a adăugat că fostul campion mondial la cinci categorii diferite de greutate a contactat familia lui George Floyd prin intermediul unui prieten comun şi că aceasta a accepta oferta sa.

Unul dintre avocaţii familiei a spus că înmormântarea va avea loc pe 9 iunie, la Houston, oraşul în care a crescut Floyd. Înainte de aceasta, două ceremonii vor avea loc joi în Minneapolis şi sâmbătă în Carolina de Nord, unde s-a născut.

Bărbatul, în vârstă de 46 ani, a murit după ce Derek Chauvin, un ofiţer de poliţie alb, l-a apăsat cu genunchiul pe gât mai mult de opt minute. Ofiţerul, în vârstă de 44 ani, care a fost concediat a doua zi, a fost arestat vineri şi acuzat de omor.

Drama a scos în stradă zeci de mii de oameni în Statele Unite, de New York la Los Angeles şi de la Philadelphia la Seattle. Aceştia au demonstrat în ultima săptămână împotriva brutalităţii poliţieneşti, a rasismului şi a integrităţii sociale.

Manifestările au degenerat uneori în revolte şi acte de violenţă, ceea ce a determinat autorităţile din mai multe oraşe să mobilizeze Garda Naţională şi să impună starea de asediu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: