image
Sursa foto: Facebook/Liviu Vovc

Planşeul unei construcții din centrul capitalei s-a prăbuşit; Liviu Vovc: „Lucrările sunt protejate de consilierii PSRM”

Accident pe șantierul de construcție din strada Vasile Alecsandri 80 din capitală. Un planșeu s-a prăbușit. Informaţia a fost făcută publică de către vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Liviu Vovc, care a menţionat că autorizaţia pentru construcție este ilegală şi a fost emisă de viceprimarul Nistor Grozavu.

„După prăbușirea unui planșeu în construcție, am început sa investighez mai amănunțit construcția. S-a adeverit că Nistor Grozavu a emis autorizații ilegale, dar am mai aflat că această construcție este protejată și de consilierii PSRM”, a scris Liviu Vovc pe pagina sa de Facebook.

„Certificatul de urbanism a fost obținut în 2015, iar autorizația de construcție în 2016. Aceste acte au fost contestate în instanță de locuitorii din zonă. Pe 22 august, ei au avut câștig de cauză în prima instanță și actele au fost anulate. Dar surpriză. Fiind conștienți că vor pierde în instanță, cât decurgea procesul a fost lichidată firma Amiaj și au fost fondate altele două Amiaj Com și Orli Impex, fiind schimbat numărul cadastral și solicitată o nouă autorizație de construcție. Această autorizație a fost emisă tot pe baza primului certificat de urbanism. Fiind întrebat cum a putut emite o nouă autorizație de construcție pe baza unui certificat de urbanism deja expirat, Grozavu a făcut pe prostul zicând că nu a observat că era expirat. Dar în același timp a refuzat să îl anuleze”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA.

În context, Liviu Vovc a spusa că „asistăm la un cartel dintre PD şi PSRM, care dirijează și protejează construcțiile neautorizate”.

A fost nevoie și această autorizație să fie contestată. Doar că aici au început jocurile justiției. Noi nu avem justiție, avem doar jocuri ale justiției. Judecătoarea care a anulat primele acte, a decis să se abțină de la examinarea contestaţiei. Cazul a ajuns la un oarecare Roșca. Dânsul a declarat că are multe cauze și va judeca cazul abia în decembrie. Țin să menționez că într-un alt proces locatarii au obținut o decizie la Curtea de Apel ca în zonă să fie sistate toate activitățile de construcție”, a explicat Liviu Vovc.

Totodată, vicepreşedintele Platformei DA a mai scris pe pagina sa de Facebook că „la început am menționat și marii luptători pentru buzunarele lor, socialiștii. Locatarii s-au adresat la Ion Ceban. L-au chemat la fața locului să vadă. El le-a zis să vorbească cu alt consilier municipal Odințov, responsabil pe construcțiile neautorizate. Odințov a primit toată informația sub semnătură. Peste câteva zile a spus oamenilor ca a vorbit cu Borozan și nu poate face nimic. „Ei acoperă această construcţie”, a zis Odințov, încercând sa dea vina pe Borozan şi Grozavu. Doar că faptele vorbesc altceva. În judecată aceste firme sunt reprezentate de firma de avocatură a fratelui consilierului președintelui, Lebedinschi”.

planșeu prăbușit1planșeu prăbușit1

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: