image
Sursa foto: roboticsandinnovation.co.uk

Premieră mondială: Robot umanoid cu inteligență artificială a fost numit CEO al unei companii chineze

Compania chineză de metavers NetDragon Websoft a numit-o pe „Ms Tang Yu”, un robot umanoid virtual cu inteligență artificială, în funcția de director executiv.

Robot umanoid alimentat de inteligență artificială a fost numit CEO al companiei chineze pentru prima dată în lume. În ceea ce pare desprins dintr-un film SF, o companie chineză din metavers a numit un robot în funcția de director executiv.

NetDragon Websoft este o companie chineză care dezvoltă și operează jocuri online multiplayer și realizează, de asemenea, aplicații mobile.

Compania chineză de jocuri de noroc a anunțat recent numirea noului său CEO, „Ms Tang Yu”, un robot umanoid virtual cu inteligență artificială.

Tang Yu, care a fost numită în funcția de CEO al principalei filiale a companiei, Fujian NetDragon Websoft, a devenit primul robot din lume care deține o funcție executivă.

În calitate de CEO, Tang Yu se va afla în fruntea „departamentului de organizare și eficiență” al companiei.

Tang Yu va fi responsabil de supravegherea operațiunilor din cadrul companiei evaluate la aproape 10 miliarde de dolari.

Compania, într-un comunicat de presă, a declarat: „Tang Yu va simplifica fluxul proceselor, va spori calitatea sarcinilor de lucru și va îmbunătăți viteza de execuție. Tang Yu va servi, de asemenea, ca un centru de date în timp real și un instrument analitic pentru a sprijini luarea rațională a deciziilor în operațiunile zilnice, precum și pentru a permite un sistem mai eficient de gestionare a riscurilor. În plus, se așteaptă ca Tang Yu să joace un rol esențial în dezvoltarea talentelor și în asigurarea unui loc de muncă echitabil și eficient pentru toți angajații”, se adaugă în comunicat.

„Credem că inteligența artificială reprezintă viitorul managementului corporativ, iar numirea doamnei Tang Yu reprezintă angajamentul nostru de a îmbrățișa cu adevărat utilizarea inteligenței artificiale pentru a transforma modul în care ne desfășurăm activitatea și, în cele din urmă, pentru a conduce viitoarea noastră creștere strategică”, a declarat Dr. Dejian Liu, președinte al NetDragon.

Acesta, citat de Aleph News, a mai spus: „Privind în viitor, vom continua să extindem algoritmii din spatele lui Tang Yu pentru a construi un model de management deschis, interactiv și extrem de transparent, pe măsură ce ne transformăm treptat într-o comunitate de lucru bazată pe metavers, ceea ce ne va permite să atragem o bază mult mai largă de talente din întreaga lume și ne va pune în poziția de a atinge obiective mai mari.”

În 2017, fondatorul și președintele Alibaba, Jack Ma, a proclamat că „în 30 de ani, un robot va fi probabil pe coperta revistei Time Magazine ca fiind cel mai bun CEO”.

Noutăţile partenerilor

comentarii:

Din aceeaşi categorie