image
Sursa foto: IGSU

Salvatorii moldoveni au ajuns în Turcia // FOTO

Echipa de salvatori a Republicii Moldova a trecut hotarele Turciei. Potrivit IGSU, echipa de salvatori a Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană a ajuns în Turcia în această dimineață.

La frontieră, angajații IGSU au avut prima conexiune cu ofițerii de legătură AFAD și reprezentanții poliției și poliției de frontieră. Aceștia au comunicat despre misiune și importanța acordării suportului în zona afectată de dezastru.

IGSUIGSU

Responsabilii Agenției pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență din Turcia (AFAD) i-au îndreptat pe salvatorii noștri în provincia Hatay la hotar cu Siria, unde salvatorii moldoveni urmează să ajungă în această seară.

IGSUIGSU

Potrivit responsabililor turci această regiune este una dintre cele mai afectate de seism. Pentru a ajunge la destinație, angajații IGSU mai trebuie să parcurgă 950 de km, însă deplasarea acestora este tergiversată de condițiile meteo nefavorabile cu precipitații sub formă de ninsori abundente.

Estimativ, salvatorii moldoveni vor ajunge în zona afectată către ora 19:00. Odată ajunși, salvatorii vor forma două sectoare de lucru. Primul sector va prelua instalarea unei tabere de câmp complet operațională, iar al doilea sector va merge în misiuni de cercetare, căutarea sinistraților și efectuarea lucrărilor de asigurare.

Echipa de salvatori a Republicii Moldova a trecut hotarele Turciei În dimineața zilei de 08 februarie echipa de... Posted by Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI on Tuesday, 7 February 2023

Amintim că echipa de salvatori a Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană, formată din 55 angajați IGSU cu 12 unități de tehnică grea și 2 câini de căutare-salvare, au pornit în misiune internațională în Turcia în seara zilei de 6 februarie. Salvatorii moldoveni urmează să activeze în zona afectată de seism cel puțin 7 zile.

Între timp, numărul morților în urma cutremurului care a devastat Turcia a depășit cifra de 6.200 de oameni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: