image
Sursa foto: Jurnal.md

MAEIE confirmă că un număr mare de cetățeni ai RM care au pornit spre casă se află blocați la hotarele altor state

Un număr mare de cetățeni ai Republicii Moldova care au pornit spre casă se află la momentul actual blocați în afara hotarelor Republicii Moldova. Despre aceasta a anunțat astăzi ministrul de Externe, Oleg Țulea, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.

Potrivit ministrului, cetățenii moldoveni sunt blocați din cauza restricțiilor impuse de statele membre UE în legătură cu epidemia de coronavirus

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene întreprinde acțiuni pentru a le facilita venirea lor în RM. În unele situații au fost deja identificate soluții, în altele încă nu - pe motivul că autoritățile statelor unde sunt blocați cetățenii sunt supraîncărcate de situația epidemiologică cu care se confruntă. MAEIE continuă comunicarea cu autoritățile statelor unde se află blocați cetățenii RM pentru a identifica soluții”, se spune într-un comunicat emis de serviciul de presă al Guvernului.

Potrivit informațiilor Poliției de Frontieră, pe parcursul ultimelor 24 de ore în Republica Moldova au intrat 3041 de persoane. Mai mulți au traversat frontiera dinspre România – 2257 de persoane, iar 782 persoane au venit dinspre Ucraina și două treceri au avut loc pe calea frontierei aeriene.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: