image
Sursa foto: jurnal.md

BCS a contestat starea de urgență la Curtea Constituțională: „Vor să interzică protestele și să controleze mass-media”

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a contestat la Curtea Constituțională decizia Parlamentului cu privire la instituirea stării de urgență în Republica Moldova pentru un termen de 60 de zile.

„Motivele introducerii stării de urgență deja au fost depășite. Moldovagaz deja a făcut plata către Gazprom. Considerăm că un plan bine gândit care ține de dorința de a submina drepturile civile ale oamenilor de a nu permite proteste și pentru a controla mass-media”, a declarat deputatul BCS Vlad Bătrâncea.

Acesta a făcut referire la o decizie anterioară a Curții Constituționale de anulare a stării de urgență, în timpul Guvernului Chicu în legătură cu situația pandemică.

„Atunci au fost argumente nobile, plauzibile pentru a menține acea stare de urgență, dar CC a răspuns solicitării Maiei Sandu și a anulat acea stare de urgență. În cazul de față sunt mult mai multe argumente pentru a analiza starea de urgență”, a adăugat Bătrâncea.

Precizăm că Parlamentul a aprobat joi declararea stării de urgență în Republica Moldova pentru următoarele 60 de zile. Decizia a fost luată după ce Gazprom a înștiințat Moldovagaz că va sista livrările de gaze naturale, dacă Guvernul de la Chișinău nu va fi achitată datoria curentă. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Șor nu au susținut proiectul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: