image
Sursa foto: Jurnal.md

Pentru prima dată în Republica Moldova, gazul metan e mai scump decât benzina și motorina

Șoferii renunță să mai facă plinul cu gaz metan, de când acesta s-a scumpit simțitor. 28 de lei pentru un metru cub e prea mult, în comparație cu 23 de lei, spun oamenii. Se întâmplă pentru prima dată în Republica Moldova când gazul metan devine mai scump decât benzina și motorina.

La una dintre cele mai mari stații de alimentare cu gaz din Chișinău nu se mai formează cozi. Unii șoferi de taxi, care au instalații pe gaz la mașini, spun că au renunțat să mai facă plinul cu gaz metan chiar din ziua în care a fost majorat prețul.

Alți șoferi pe care i-am întâlnit la stația de alimentare spun că gazul metan este scump, dar nu au încotro.

Sunt și șoferi care își alimentează în continuare mașina cu gaz metan din obișnuință, dar și pentru că așa este mai rentabil.

Unul dintre cei mai mari distribuitor de gaz metan din ţară motivează scumpirea prin creșterea prețurilor pentru gazele naturale comprimate.

Este a treia oară în acest an când compania majorează prețul la metan. Ultima scumpire a avut loc la începutul lunii septembrie, când prețul s-a majorat cu aproape doi lei.

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică stabileşte zilnic tarifele doar pentru benzină şi motorină, nu şi pentru gazul metan. Mâine, un litru de benzină de A-95 va costa 24 de lei și 27 de bani, cu 15 bani mai scump decât astăzi. Și motorina se scumpește cu 19 bani și va costa 25 de lei și 71 de bani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: