image
Sursa foto: jurnal.md

Veteranii fac apel la mobilizare: „Dodon împreună cu Plahotniuc au adus acest popor la o sărăcie cumplită; Să ieșim la vot!”

Asociația de veterani ai războiului de pe Nistru „Tiras-Tighina”se arată îngrijorată că scrutinul de duminică ar putea fi fraudat prin aducerea alegătorilor în mod organizat și plătiți la secțiile de votare și a îndemnat veteranii să se mobilizeze și să monitorizeze cu atenție desfășurarea procesului electoral de duminică.

„Există mai multe semnale, din care reiese că duminică ar putea avea loc o fraudare a alegerilor. Chemăm veteranii de război să se mobilizeze și să monitorizeze desfășurarea alegerilor pentru a nu-i mai permite acestui trădător să mai revină pe un termen de patru ani și să-și bată joc de popor, deoarece el împreună cu Vlad Plahotniuc au adus acest popor la o sărăcie cumplită. Ieșiți masiv la vot”, a îndemnat unul din membrii Asociației de veterani „Tiras Tighina”, juristul Alexandru Banari.

Membrii asociației au făcut un apel atât la cetăţenii Republicii Moldova, aflați acasă, cât şi la cei din diasporă, să participe masiv la vot.

În cadrul unei conferințe  de presă la IPN, președinteleTiras-Tighina”, Anatolie Caraman, i s-a adresat preşedintelui în exerciţiu. „Aţi declarat: „Voi scoate românii în afara legii”, adică unioniştii care alcătuiesc 30-33% din populaţia Republicii Moldova, aţi dat-o în bară. Apoi – „Voi federaliza Republica Moldova şi voi desfiinţa armata naţională”, l-aţi prostit pe Putin. Apoi – aţi promis şi aţi făcut, i-aţi retras cetăţenia Republicii Moldova lui Traian Băsescu, prostie omenească!”, a spus Anatolie Caraman.

Preşedintele Asociaţiei a adus şi alte exemple, menționând că Igor  Dodon a spus că va aduce acasă 700 de mii de moldoveni care muncesc în Rusia. „Aceştia şi în prezent locuiesc acolo, nu deţin cetăţenia Republicii Moldova şi nu au dreptul la vot, deci nu pot fi aduşi în ţară”, a remarcat Anatolie Caraman. Potrivit lui, Igor Dodon a divizat societatea în „ai noştri şi ai voştri” şi a chemat la război civil printr-o  ameninţare: „nu vă jucaţi cu focul, am 52 de procente”.

Anatolie Caraman l-a criticat pe Igor Dodon și pentru faptul că l-a chemat pe liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, la Chișinău și că l-a numit „președinte”, pentru faptul că a depus flori „la mormintele ocupanţilor, care în 1992 au atacat Republica Moldova”.

Juristul Alexandru Banari, a venit cu apel către toţi cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot. „Rugăm implicarea masivă a cetăţenilor Republicii Moldova care se află în ţară şi cei din diasporă pentru a se mobiliza şi a participa masiv la votul din 15 noiembrie”, a îndemnat Alexandru Banari. Acesta a mai precizat că membrii Asociaţiei Veteranilor de Război-1992 nu sunt afiliaţi politic şi nu fac agitaţie electorală în favoarea vreunui dintre concurenţii electorali, însă îl consideră pe Igor Dodon „trădător de neam şi ţară” şi acesta trebuie să plece. „Noi nu chemăm la destabilizarea situaţiei, nu chemăm la ură interetnică, ceea ce face dumnealui. Noi nu chemăm la destabilizare, cum chemă el prin pliantele pe care le distribuie cetăţenilor, şi dă toate păcatele sale pe concurentul său electoral”, a fost mesajul lui Alexandru Banari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: