image
Sursa foto: jurnal.md

CEC a anulat ședința de examinare în cazul ziarului „Socialistul” depusă de către reprezentații PAS

Comisia Electoral Centrală a anulat ședința de examinare în cazul nedeclarării ziarelor tipărite ilegal de către PSRM, din motive neîntemeiate, susține Olesea Stamate, cea care a depus sesizarea.

La ora 14.00 conform agendei CEC trebuia să examineze sesizarea depusă pe 11 noiembrie de către reprezentanții PAS în cazul ziarelor tipărite ilegal la tipografia Universul. Comisia Electoral Centrală a anulat ședința pe motiv că reprezentanții PAS trebuiau să depună o contestație, nu o sesizare.

Stamate consideră neîntemiat motivul Comisiei Electoral Centrale.

CEC comite abuzuri și ilegalități în mod continu, sfidând toate reglementările în vigoare. Noi am depus o sesizare pe 11 noiembrie pe cazul ziarelor tipărite de către Igor Dodon la tiporafie Universul. Ieri pe ordinea de zi a CEC-ului era anunțat subiectul și că ni s-a transmis o scrisoare prin care ne informau că trebuie să depunem în formă de contestație. Acea scrisoare de care vorbește CEC mi-a fost transmisă mie cu două minute înaine de ședință. Deci din data de 11 noiembrie până pe 13, CEC nu a întreprins nicio acțiune în vederea investigării și constatării faptelor”, menționează Olesea Stamate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: