În timpul unei întrevederi cu unul dintre consilierii săi pe probleme culturale, Putin și-a exprimat nemulțumirea față de popularitatea tot mai crescută a rap-ului cu mesaje anti-sistem în rândul tinerilor, transmite Digi24.ro.

Rap-ul se bazează „pe trei piloni: sex, droguri și protest”, i-a spus președintele rus consilierului său. Mai mult, este de părere Putin, rap-ul este o „cale care duce spre degradarea națiunii”.

Președintele rus spune că rap-ul care se ascultă la ora actuală în underground-ul din Rusia este o „propagandă a drogurilor”.

Comentariile lui Vladimir Putin vin la puțină vreme după scandalul din Krasnodar, în sudul federației, unde rapper-ul Husky, cunoscut pentru textele sale anti-guvernamentale, a vrut să concerteze nu pe o scenă, ci pe capota unei mașini în mijlocul fanilor.

Concertul a fost anulat, iar Husky a fost arestat. Inițial, rapper-ul a primit o sentință de 12 zile de închisoare, însă ulterior a fost eliberat din spatele gratiilor.

„Există multă poezie în rap și este foarte explicită. Este foarte diferit de falsitatea pop-ului. Din această cauză, poate, tinerii sunt atât de deschiși” față de acest stil, i-a explicat lui Vladimir Putin un producător de muzică prezent la discuție.

Ca să impună un „filtru” de control scenei de rap din Rusia, Matvienko a propus crearea unui studio de muzică finanțat masiv de stat care să se adreseze doar acestui gen de muzică.

În schimbul unei producții muzicale la cele mai înalte standarde și a unui impresariat pe măsură, rapperii să accepte anumite „cosmetizări” legate de textele pieselor, i-a sugerat Matvienko liderului de la Kremlin.