image
Sursa foto: Reuters

La Madrid vor fi difuzate funeralii online pentru familiile celor decedaţi

Case funerare din capitala Spaniei au anunţat marţi că vor începe difuzarea de funeralii online pentru familiile celor decedaţi, în cadrul măsurilor menite să limiteze răspândirea noului coronavirus, relatează Agerpres.

Rudele şi prietenii celor decedaţi vor putea să participe la ceremonii prin intermediul platformelor video, a informat agenţia de presă Europa Press, citând Serviciile Funerare din Madrid (SFM).

Spania, a doua cea mai afectată ţară din Europa după Italia, se află sub un regim de restricţii stricte începând cu jumătatea lunii martie, împiedicând rudele să participe la înmormântări de câteva săptămâni.

Numeroase rude ale celor peste 20.000 de spanioli care au murit din cauza pandemiei de COVID-19 au fost obligate să se auto-izoleze în case dacă au intrat în contact cu persoanele decedate în zilele de dinaintea morţii acestora.

Rudele vor putea alege între o înmormântare religioasă şi una laică, a afirmat SFM, şi vor avea posibilitatea să realizeze fotografii, înregistări video şi audio în cadrul ceremoniei online.

Procedura normală instituită în timpul pandemiei este ca antreprenorii de pompe funebre să ia defuncţii de la morgă şi să-i ducă direct la crematorii sau cimitire pentru a fi incineraţi sau înmormântaţi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: