image
Sursa foto: Agerpres

O pereche de ochelari care i-a aparţinut lui Gandhi, lăsată în cutia poştală a unei case de licitaţii

O pereche de ochelari care i-a aparţinut lui Mahatma Gandhi urmează să fie scoasă la vânzare după ce a fost lăsată în weekend în cutia poştală a unei casei de licitaţii din Bristol, informează BBC și Agerpres.

Un angajat al East Bristol Auctions a găsit ochelarii într-un plic, luni dimineaţă.

Licitatorul Andrew Stowe a povestit că perechea de ochelari - cu o valoare estimată la 15.000 de lire sterline - este cea mai importantă descoperire din istoria firmei.

El a adăugat că proprietarul ochelarilor "aproape a făcut un atac de cord" când i s-a comunicat valoarea acestora.

„Cineva a pus ochelarii în căsuţa poştală vineri seara şi au rămas acolo până luni", a precizat Stowe.

„Unul dintre angajaţi mi-a înmânat plicul şi mi-a spus că există un bilet în care se precizează că au fost ochelarii lui Gandhi", a explicat el.

După ce i-a analizat, Stowe a fost uimit să descopere că ochelarii rotunzi, cu rame aurite, au fost într-adevăr purtaţi de liderul indian pentru drepturi civile.

Stowe a povestit că proprietarul i-a explicat că ochelarii au fost transmişi din generaţie în generaţie în familia sa, după ce o rudă l-a întâlnit pe Gandhi într-o vizită în Africa de Sud în anii 1920.

„Am analizat informaţiile şi totul se potriveşte, chiar şi data la care Gandhi a început să poarte ochelari. Probabil este una dintre primele perechi pe care le-a purtat, având în vedere că ochelarii au dioptrii mici. Se ştia că el îşi dăruia lucrurile", a completat acesta.

Stowe a adăugat că exista un interes mare pentru ochelari, mai ales în India, şi că a fost norocos că aceştia au ajuns la el intacţi.

Ochelarii vor fi scoşi la vânzare în cadrul unei licitaţii online pe 21 august.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: