image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Fostul șef al statului Igor Dodon, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Fostul șef al statului Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Procurorii au anunțat că vor contesta decizia magistraților. Cumnatul său Petru Merineanu a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13.

Decizia a fost luată astăzi de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Dodon a reiterat că dosarul său este politic, făcut la comanda Maiei Sandu.

„În cazul meu se ocupă 53 de procurori și ofițeri. Este un grup de procurori care conduce tot lucrul ăsta. Este vorba de domnul Bulat, Compan și probabil Morari. Toți acești trei sunt ghidați de Ambasada SUA. Este straniu și josnic să mă învinuiască de trădare de patrie acei care la această etapă au umplut toate insituțiile statului cu consilieri străini, care controlează toate instituțiile. Declar că nu am nimic pe mine sau pe persoane interpuse în afară de ceea ce am declarat oficial. Dosarele de îmbogățire ilicită sunt deschise pentru a persecuta pe toți cei care nu sunt deacord cu regimul instaurat de regimul Maia Sandu”, a declarat Igor Dodon pentru presă.

Igor Dodon este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Igor Dodon a declarat presei că acțiunile oamenilor legii în raport cu el sunt „o comandă politică” din partea actualului președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu.

Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md

Amintim că fostul șef al statului Igor Dodon împreună cu cumnatul său Petru Merineanu au fost reținuți pentru 72 de ore după ce, în dimineața zilei de 24 mai, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, CNA, în comun cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții.

În urma descinderilor la persoanele anchetate au fost depistate mai multe bunuri de lux, mijloace bănești în valută națională și străină, contracte, chitanțe, recipise, care au fost ridicate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: