image
Sursa foto: foto simbol

116 milioane de copii se nasc în vremea COVID-19, estimează UNICEF

Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) estimează că 116 milioane de copii vin pe lume în vremea COVID-19, a anunţat agenţia ONU dedicată copiilor înainte de sărbătorirea, în peste o sută de ţări din lume, a Zilei Mamei, informează Agerpres.

Proaspetele mame şi nou-născuţii din întreaga lume sunt afectaţi de măsurile de izolare, supraaglomerarea centrelor medicale, lipsa unor bunuri şi echipamente, precum şi de penuria personalului specializat în asistare la naştere, a transmis joi UNICEF.

Circa 128 de ţări marchează Ziua Mamei în a doua duminică din luna mai - anul acesta, la 10 mai.

„Milioane de mame din întreaga lume au pornit într-o călătorie a maternităţii în lumea aceasta, aşa cum e ea", a declarat directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore.

„Acum, ele trebuie să se pregătească să aducă o viaţă în această lume schimbată - o lume în care viitoarelor mame le este frică să meargă la centrele medicale de teamă să nu se infecteze sau care se confruntă cu penuria îngrijirii de urgenţă din cauza suprasolicitării serviciilor sanitare şi a izolării", a adăugat ea.

„Este greu de imaginat cât de mult a schimbat maternitatea pandemia de coronavirus", a precizat Fore.

Organizaţia solicită de urgenţă guvernelor şi furnizorilor de servicii medicale să ia măsuri, inclusiv să ajute femeile însărcinate să beneficieze de controale şi asistenţă la naştere, şi să se asigure că lucrătorii sanitari sunt dotaţi cu echipamente necesare de protecţie individuală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: