Pavel Filip spune că în 2018 când el deținea funcția de premier, totul decurgea bine atât pe plan național cât și extern până în momentul în care mandatul de primal al lui Andrei Năstase nu a fost validat. Potrivit lui, atunci și partenerii externi au întors spatele, iar el a fost nevoit să ducă discuții neplăcute pe plan internațional din cauza deciziilor pe care le lua în Republica Moldova Vladimir Plahotniuc.

Tot efortul pe care l-am depus în Partidul Democrat a dispărut atunci când în 2018 au fost alegeri municipale și Andrei Năstase a câștigat, iar alegerile au fost anulate. În acel moment mă aflam la Washington, și duceam discuții cu Mike Pompeo, iar când s-a aflat că alegerile au fost anulate, discuțiile acolo nu au fost deloc plăcute. Atunci l-am telefonat pe domnul Plahotniuc și i-am spus că este ultima lovitură în adresa conducerii. Nu am fost de acord cu asta, dar nu am avut atunci vreo dovadă ca să acuz conducerea partidului că a influențat decizia CC”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „ О нас” de la Jurnal TV.

Ex-premierul a mai declarat în cadrul emisiunii că a avut de suferit mult în urma unor decizii care erau luate de conducerea Partidului Democrat.

„Imaginea mea era influențată negativ. De multe ori nu am putut să-mi exprim propria poziție”, a declarat Pavel Filip.