image
Sursa foto: wikipedia.org

Un semnatar al Declarației de Independență propune ca autonomia găgăuză să se alipească la Australia

Numai găgăuzii din R. Moldova sunt pro-ruși, pe când reprezentanții acestei etnii stabiliți în alte țări condamnă invazia rusă în Ucraina. Și asta în ciuda faptului că, în cele trei decenii de independență a R. Moldova, Comratul a fost sprijinit din toate punctele de vedere de către Istanbul, iar Moscova nu a investit nimic în autonomia găgăuză. Cei mai mulți candidați la funcția de bașcan al Gagauz Yeri locuiesc la Chișinău sau în alte țări și vin acolo doar pentru a participa la alegeri, cu scopul de a câștiga bani, dacă obțin acest fotoliu, iar după ce își încheie mandatul pleacă iarăși în alte localități. Pentru a avea șanse să câștige alegerile, orice candidat trebuie să-și anunțe electoratul că susține Rusia, chiar dacă este de altă părere, și să aibă mulți bani, pentru a cumpăra pachete cu alimente pensionarilor, urmând exemplul Partidului Șor.

Aceste declarații incendiare au fost făcute în cadrul unui interviu exclusiv pentru Jurnal.md de către doctorul în economie Constantin Taușanji, deputat în primul Parlament al R. Moldova și fost primar de Comrat. Profesorul ne-a relatat și despre scopul adevărat al Congresului extraordinar din Găgăuzia, care urma să aibă loc pe 2 octombrie, dar a fost amânat, precum și despre originile mentalității pro-rusești a confraților săi de sânge.

Totodată, Taușanji propune ca autonomia găgăuză să se alipească în scurt timp la Australia, pentru că acolo e cald afară și există canguri frumoși.

Interviul va fi publicat mâine de Jurnal.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: