image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Dodon spune când a promulgat legea cu privire la SIS, suspendată de Curtea Constituțională: „E dreptul președintelui”

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, insistă că a promulgat pe 4 decembrie legea cu privire la SIS, act normativ suspendat de Curtea Constituțională.

„Am văzut câte discuții sunt în presă. Legea cu privire la SIS și cea cu privire la Stadionul Republican au fost aprobate de Parlament pe 3 decembrie. Parlamentul putea să le remită în aceeași zi sau nu mai târziu de 20 de zile. Legile au fost trimise în aceeași zi sau pe 4 decembrie dimineața. Pe 4 decembrie le-am promulgat aceste legi și e dreptul președintelui, nu văd niciun fel de întrebări”, a explicat Igor Dodon în cadrul emisiunii sale online.

„Că au fost suspendate de Curtea Constituțională e dreptul deputaților și a CC. Ce va fi mai departe, ei vor decide ce fac cu aceste legi, le blochează dacă sunt argumente. Eu nu văd argumente. Se lucrează și deputații PSRM vin argumente”, a adăugat Dodon.

Precizăm că președintele în exercițiu, Igor Dodon, este acuzat de experți că a încălcat conștient și brutal Constituția după ce promulgat legea care prevede trecerea Serviciului de Informații și Securitate în subordinea Parlamentului, deși Curtea Constituțională a suspendat-o.

Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, a declarat pentru Jurnal.md că decretele au fost semnate și promulgate pe 7 decembrie.

Amintim că, săptămâna trecută, proiectul de lege a fost votat în două lecturi, fără a fi examinat, de către deputații PSRM și cei din Partidul Șor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: