image
Sursa foto: Jurnal.md

Vineri va fi dat startul sezonului termic pentru toți consumatorii din Chişinău

Pe data de 22 octombrie va fi dat startul sezonului termic 2021-2022 pentru toți consumatorii din municipiul Chişinău. O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi, în condițiile în care pe parcursul a trei zile consecutiv, în intervalul orelor 18:00-06:00, valorile de temperatură înregistrate se mențin la limita de +10 grade.

„Până în prezent, toate cele 132 de grădiniţe din capitală au fost conectate la agentul termic livrat centralizat. Cât privește instituţiile de educaţie timpurie din suburbii, din cele 27 de grădiniţe, 10 beneficiază deja de agent termic, iar restul urmează să fie conectate în perioada următoare. În instituțiile de învățământ preuniversitar, din cele 107 edificii (școli, gimnazii, licee), 53 primesc agent termic livrat centralizat, iar restul instituțiilor urmează a fi conectate”, a scris pe Facebook primarul capitalei Ion Ceban.

Măsura este aplicată la solicitarea managerilor școlari, în funcţie de temperaturile din interiorul fiecărei unități educaționale. Unii directori de școli, de regulă, solicită conectarea la agentul termic după revenirea copiilor din vacanța de toamnă, către data de 1 noiembrie.

22 de instituții medicale municipale, din totalul de 64, sunt conectate la încălzirea centralizată. De asemenea, este livrat agent termic centralizat în 167 de blocuri de locuințe din capitală, din totalul de 2710, la solicitarea gestionarilor fondului locativ.

comentarii: