image
Sursa foto: privesc.eu

Octavian Țîcu: „Cenzura e primul indiciu al dictaturii”

Cenzura este un prim indiciu al instaurării unei dictaturi, afirmă istoricul Octavian Țîcu, membru al Mișcării de rezistență națională ACUM, care a organizat astăzi o conferință de presă în fața televiziunii publice, somând conducerea Moldova 1 să reflecte obiectiv și pe deplin protestul din 26 august, dar și să ofere timpi de antenă opoziției.

„Am un mesaj către conducerea televiziunii publice Moldova 1, care trăiește și există din banii cetățeanului Republicii Moldova și care ar trebui să reflecte obiectiv situația din țară, legat atât de mișcarea protestatară care depășește mii de oameni, cât și față de acțiunile opoziției. Cenzura este un prim indiciu al instaturării dictaturii. Cu toții înțelegem că actualmente nu mai putem vorbi despre o guvernare proeuropeană din moment ce această cenzură este instaurată chiar la postul public de televiziune”, a declarat Octavian Țîcu, în cadrul conferinței.

Totodată, istoricul a îndemnat oamenii să iasă în număr cât mai mare la protestul din 26 august.

„Pe 26-27 august noi vom consemna nu doar un protest față de actuala guvernare, ci și vom sărbători ziua de 27 august într-un fel neordinar, pentru că ea ne aparține nouă, și nu acestei guvernări care a compromis-o. Vă invităm să veniți în număr cât mai mare, pentru că acest lucru va fi un indiciu al suportului față de opoziție și un indicator pentru actuala guvernare că nu are niciun sprijin popular și un indicator pentru partenerii noștri externi că există o susținere și un suport pentru alternativa la guvernare”, a punctat Țîcu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: