image
Sursa foto: TV Rain

Ultimul post independent din Rusia, TV Rain, își sistează activitatea; „Ni se interzice să numim războiul - război” (VIDEO)

Postul de televiziune TV Rain (Dojdi) și-a suspendat activitatea, după ce a fost blocat de Roskomnadzor la cererea Procuraturii Generale din Moscova. Anunțul a fost făcut de directorul general al postului de televiziune și prezentatoarea Natalia Sindeeva. În ultima ieșire în eter, echipa de jurnaliști și-au luat rămas bun cu lacrimi în ochi de la urmăritori.

„Am decis să suspendăm temporar activitatea postului. Cuvântul cheie e „temporar”. Avem nevoie de timp să înțelegem cum să lucrăm mai departe. Pentru că lucrul nostru devine aproape imposibil. Sau trebuie să relatăm despre expoziții minunate, artificii. Sperăm că vom reveni, dar cum și unde încă nu știm. Trebuie să ne gândim cum să păstrăm ceea ce am construit ani de zile”, a declarat Natalia Sindeeva, după ce a prezentat ultimul buletin de știri.

„Vine o nouă eră și o nouă pagină în istorie. Această pagină a fost deja întoarsă, dar cu prețul vieții multor oameni, a vărsărilor de sânge și a distrugerii multor destine. O nouă epocă va veni. Noi toți vom continua să privim în sus, chiar dacă ni se spune că e operațiune militară”, a spus Denis Kataev, producător și prezentator TV Rain.

„Vreau ca toți să înțeleagă și să nu uite de ce suntem nevoiți să luăm această decizie. Pentru că ni se interzice să numim războiul - război, să relatăm despre cei care mor și să ne facem munca și să povestim despre ororile care se întâmplă. Nu războiului”, a menționat și corespondentul TV Rain Mihail Șeveliov.

După o oră în care jurnaliștii și-au luat rămas bun de la colegi și telespectatori, ultimul mesaj fiind „No pasaran” și „Nu războiului”, întreaga echipă a părăsit platoul, difuzând imagini din baletul „Lacul lebedelor” (imagini care au fost difuzate la televiziunea sovietică în timpul puciului din august 1991).

Update: Astăzi emisiunea a dispărut de pe canalul de Youtube al TV Rain.

jurnal.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: