image
Sursa foto: alamy.com

Insula din Grecia unde ești plătit ca să locuiești; Trebuie să fie îndeplinită o singură condiție

Grecia este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase și preferate de mulți destinaţii de vacanţă. Câți dintre noi nu ne-am gândit cum ar fi să trăim acolo? Însă nu este atât de uşor să te muți. Ai nevoie de mulți bani pentru a cumpăra o casă, un teren sau pentru a începe o afacere.

Totuși vei fi surprins să afli că există o insulă în Grecia care are nevoie de noi rezidenți pentru a-și crește populația, de antreprenori care pot începe o afacere, iar statul elen este fericit să plătească pentru asta.

Este vorba de insula Antikythera, aflată în sudul peninsulei Peloponez. În prezent, aceasta numără circa 40 de locuitori. Totuși, autoritățile impun și o condiție pentru a acorda sumele de bani.

Mai exact, grecii acordă beneficii doar familiilor cu trei sau mai mulți copii. Este vorba de 500 de euro pe lună. Deși această sumă nu pare nici pe departe suficientă pentru ca o întreagă familie să trăiască din ea, află că aceasta nu este singura compensație pe care o vor primi cei care se mută acolo. Pe lângă cei 500 de euro, familiile vor primi și locuințe gratuite, dar și mâncare gratuită, care, după cum se știe, nu este ieftină deloc.

Un alt avantaj este că insula Antikythera este superbă. Înconjurată de ape albastre și cristaline, insula de 22 de kilometri pătrați arată ca și cum ar fi desprinsă dintr-o revistă sau dintr-o carte poștală. În mod tipic grecesc, există case albe adorabile care împânzesc coasta stâncoasă.

Insula Antikythera este situată în Marea Mediterană, între Creta și Kythira. Este deținută de Atena, dar are și propriul consiliu comunitar. În prezent, doar aproximativ 40 de persoane locuiesc acolo, motiv pentru care se doresc mai multe familii, scrie Impact.ro.

Bineînțeles, dacă te-ai hotărât deja să îți iei familia și să te muți acolo, va trebui să contribui și tu la dezvoltarea locului. În mod ideal, se caută oameni care sunt dispuși să lucreze ca brutari, constructori sau pescari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: