image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Tariful la curent în luna mai rămâne același; Spânu: Purtăm discuții pentru a găsi cel mai bun preț pentru următoarele luni

Tariful în facturile pentru energia electrică va rămâne neschimbat pentru luna mai, anunță vicepremierul Andrei Spânu, ministru al Infrastructurii și dezvoltării regionale.

„Pentru luna mai, 70% din electricitate va fi produsă de MGRES, iar 30% de Ukrhidroenergo (Ucraina). Prețul mediu estimat al electricității pentru luna mai este de 66,7 USD. În continuare, purtăm discuții pentru a identifica cel mai bun preț al electricității pentru lunile următoare”, a declarat Andrei Spânu.

Vicepremierul a adăugat că Republica Moldova trebuie să își diversifice sursele de aprovizionare cu resurse energetice.

„Din păcate, perioada prin care trecem, face ca acest proces să fie complicat și plin de incertitudine”, a adăugat Spânu.

Precizăm că Energocom a anunțat ieri despre semnarea unui contract pentru livrarea a 30% din consumul de energie electrică de la o companie din Ucraina.

La sfârșitul lunii aprilie, Energocom, în baza negocierilor directe, a semnat un contract de achiziție cu Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES), la prețul de 59,5 dolari/ MWh. MGRES și-a asumat să asigure 70% din necesarul de energie electrică pentru luna mai.

Conform Comisiei Situații Excepționale, Energocom încheie contracte de achiziție cu producătorii, după care - cu furnizori și distribuitori.

Noutăţile partenerilor

comentarii: