image
Sursa foto: epochtimes-romania.com

Goșu: Ceban a jucat prost, parcă și-au bătut joc de el consilierii; Campania lui Năstase s-a bazat pe carisma și energia sa

Andrei Năstase nu are resursele democraților lui Plahotniuc și nici ale socialiștilor președintelui Dodon, iar campania sa electorală s-a bazat pe carisma și energia lui debordantă. De cealaltă parte, socialistul pro-rus Ceban a jucat prost, de parcă și-au bătut joc de el consilierii de campanie.

Este opinia expertului politic de la București, Armand Goşu, analist de politică externă specializat în spaţiul ex-sovietic.

„Ceban a stat în centrul orașului, chemându-l pe Năstase la dezbateri electorale. În afară de televiziunile binomului Plahotniuc-Dodon, lumea nu l-a prea băgat în seamă, mai ales că cei doi candidați căzuseră deja de acord asupra unor dezbateri, una la ProTV Chișinău, alta la TV8, la Natalia Morari. În timpul ăsta, Năstase alerga prin suburbii. Tânăr, carismatic, cu multă energie, stătea toată ziua printre blocuri, prin parcuri, strângea mâini, vorbea cu oamenii”, a declarat Armand Goșu într-un interviu pentru Putereaacincea.ro.

În opinia expertului politic, victoria lui Andrei Năstase în alegerile pentru capitală ar însemna cel mai mare coșmar pentru liderul PD, Vladimir Plahotniuc.

„Pentru Plahtoniuc e vital să nu iasă Năstase. Oligarhul moldovean nici măcar nu se mai străduiește să mimeze sprijinul promis candidatului pro-european. Trustul media al lui Plahotniuc îl susține pe față pe Ceban care, la rândul lui, a preluat mesajele „independentei” Radu, încercând să-l vândă publicului drept „tehnocrat”. Pentru Plahotniuc, victoria în alegeri a lui Năstase ar fi cel mai mare coșmar. El va încerca împiedice asta.

Noutăţile partenerilor

comentarii: