image
Sursa foto: Getty Images

Julian Nagelsmann este noul antrenor al lui Bayern Munchen. Cea mai mare sumă plătită în istorie pentru un antrenor

Julian Nagelsmann (33 de ani) este noul antrenor al lui Bayern Munchen, a anunţat clubul bavarez, pe contul oficial de Twitter.

Bayern Munchen a ajuns la un acord cu Leipzig, iar Julian Nagelsmann va prelua banca tehnică a campioanei Germaniei la finalul acestui sezon. Tânărul antrenor îi va lua locul lui Hansi Flick, care a cerut desfacerea contractului.

Julian Nagelsmann a semnat un contract pe 5 ani cu Bayern Munchen.

"FC Bayern l-a instalat pe Julian Nagelsmann antrenor principal. Născut în Bavaria, antrenorul de 33 de ani va face trecerea de la Leipzig la Bayern pe 1 iulie 2021, înaintea noului sezon. Nagelsmann a semnat un contract pe 5 ani, valabil până pe 30 iunie 2026.

Anunţul vine după ce Bayern a acceptat cererea actualului antrenor, Hansi Flick, de încheiere a contractului pe 30 iunie 2021, cu doi ani mai devreme decât data expirării sale.", a anunţat Bayern Munchen, într-un comunicat oficial.

Conform presei germane, Leipzig va primi 25 de milioane de euro plus bonusuri de performanţă pentru că i-a acordat "dezlegarea" antrenorului care a dus-o în sezonul trecut până în semifinalele UEFA Champions League. Este un record mondial în istoria sportului, în privinţa unui antrenor.

În vârstă de 33 de ani, Nagelsmann antrenează în Bundesliga deja de 5 ani. La vârsta de 28 de ani a devenit cel mai tânăr manager din campionatul german, în momentul în care a preluat-o pe Hoffenheim. A reuşit să ducă echipa de pe un loc retrogradabil în zona de Champions League.

Succesul de la Hoffenheim l-a propulsat pe Nagelsmann, după 3 ani, la Leipzig, formaţie pe care a dus-o în semifinalele UEFA Champions League în sezonul trecut. Acum, tehnicianul a făcut marele pas către Bayern Munchen.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: