image
Sursa foto: Jurnal.md

Slusari: Fărâmiturile electorale aruncate de regim pensionarilor vor fi înghițite de tarifele exagerate la căldură

Toate fărâmiturile electorale, aruncate de regim celei mai sărace pături sociale, vor fi înghițite de tarifele exagerate la căldură, consideră vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

În opinia lui Alexandru Slusari, consumatorii continuă să achite un tarif nejustificat pentru energia termică, după ce încă în primăvara anului trecut a fost redus tariful la gazele naturale. Astfel, autoritățile erau obligate să reducă și tariful pentru căldură.

„Multstimați pensionari, oameni care ați edificat prin munca Dvs asiduă acest stat. Adunați sumele pentru încălzire din facturile pentru noiembrie - decembrie și adăugați cifrele eventuale pentru următoarele trei luni. Mai apoi înmulțiți suma finală cu 15%. Este o cifră plătită total nejustificat pentru energia termică, după ce în primăvara din 2018 a fost redus tariful la gazele naturale. Doar că cumătrul lui Dodon de la ANRE, Tudor Copaci, nu a primit indicații de la Plahotniuc să micșoreze și prețul gigacaloriei”, a menționat Alexandru Slusari.

„Nu trebuie să fii profesor de matematică ca să înțelegi că toate fărâmiturile electorale, aruncate de regim celei mai sărace pături sociale, vor fi înghițite de tarifele exagerate la căldură. Mai ales că în cazul în care Plahotniuc rămâne la guvernare, indexarea pensiilor la 1 aprilie nu se va produce”, a adăugat vicepreședintele Platformei DA.

Precizăm că, în prezent, consumatorii din Chişinău achită pentru energia termică livrată de Termoelectrica un tarif de 1122 lei/Gcal, tarif aprobat de ANRE în martie 2017.

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a cerut anterior micșorarea de urgență a tarifului pentru căldură. Potrivit lui Năstase, reducerea tarifelor la căldură cu cel puțin 15%, care urma a se produce la începutul anului 2018, este întârziată cu premeditare până cât mai aproape de alegeri pentru a fi „servită” populației drept un nou cadou din partea șefului PD, Vladimir Plahotniuc.

Anterior, reprezentanții blocului ACUM au organizat o acțiune de protest la sediul ANRE, cerând instituției să reducă tarifele la căldură, despre care spun că sunt unele abuzive, iar guvernarea așteaptă campania electorală, pentru a le reduce.

Noutăţile partenerilor

comentarii: