image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

Air Moldova, în prag de faliment; Este forțată să anuleze zeci de zboruri // VIDEO

Air Moldova a intrat într-o zonă de risc. Este forțată să anuleze zeci de zboruri. Are mari probleme financiare - o datorie de peste două miliarde de lei, ceea ce depășește cu mult veniturile companiei. Experții cred că Air Moldova, cândva cea mai mare companie aeriană din țara noastră, este o bombă cu ceas.

De la începutul lunii martie, Air Moldova a făcut o tradiție din anulările de zboruri. Motivul oficial invocat de companie este lipsa de avioane: din flota sa de patru aeronave, doar una mai este disponibilă. Pe 2 și 3 martie au fost anulate peste 14 zboruri, spre și dinspre Chișinău. Pentru perioada 4 – 6 martie au fost anulate alte 26 de zboruri, pe care compania ar fi trebuit să le opereze între Chișinău și diverse destinații. Iar pentru 7 și 8 martie au fost anulate alte 14 zboruri. Compania zice că are un deficit de avioane: două sunt indisponibile, iar al treilea este la deservire tehnică planificată (obligatorie).

Reporterul Jurnal TV a încercat să afle câte aeronave are compania, câte dintre ele sunt utilizate în prezent și ce s-a întâmplat cu celelalte. Pe pagina sa oficială, Air Moldova arată că flota este de cinci avioane – două A321, două A319 și unul A320. De asemenea, reporterul a căutat informații despre aparatele de zbor pe FlightRadar și Planespotters. Una dintre acestea a fost scoasă din uz. Este vorba despre ER-AXR - un Airbus A321-200, de 25 de ani, potrivit datelor de pe Planespotters. Avionul a fost scos din uz pe 30 martie 2022. Un Airbus A319 staționează de pe 19 decembrie 2022 la Montpellier, în Franța. De ce se află acolo, este o taină, deocamdată.

Iar avionul A320, înregistrat ER-AXA, este cel mai probabil la revizia tehnică. Avionul se află, la fel, la Montpellier, din 28 februarie curent. Un avion este sechestrat. Este vorba despre aeronava A319-100, înregistrată ER-AXL, parcată la Verona, în Italia. De ce, nu se știe.

Singurul avion activ al Air Moldova este celălalt avion Airbus A321, care a transportat pasagerii spre Egipt, Portugalia, Italia, Israel, Turcia, Franța, Germania, Irlanda și Marea Britanie, începând cu 2 martie. De atunci, în dreptul lui figurează 40 de zboruri. Unul a fost anulat.

Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat că monitorizează îndeaproape situația curentă a operatorului aerian și a demarat o anchetă, pentru a afla dacă ”deciziile companiei sunt luate cu bună credință”. ”Compania se confruntă cu un șir de probleme, în mare parte, de ordin financiar”, ne-a declarat directorul adjunct al Autorității Aeronautice Civile, Victor Neaga.

VICTOR NEAGA, director adjunct al Autorității Aeronautice Civile: "Datoriile totale ale Air Moldova sunt de două miliarde de lei. La data privatizării erau de 1,2 miliarde, iar anul trecut au mai crescut cu jumătate de miliard. Rezultatul financiar al Air Moldova pentru 2022 este de marcat de o pierdere de 500 de milioane de lei. Situația este dificilă și compania este gravă, iar fără un ajutor extern este practic imposibil să-și revină. Pe de altă parte, în urma inspecției pe care am organizat-o am cerut companiei să înlăture toate neconformitățile timp de trei luni. La fel, le-am cerut să-și ajusteze capitalul. Prescripția dată a fost atacată în instanță. Noi vedem această ca pe o tergiversare."

O altă problemă este incapacitatea companiei de a achita închirierea aeronavelor, dar și sancțiunile pe care le-a aplicat Statele Unite pe numele oligarhilor fugari din Republica Moldova.

VICTOR NEAGA, director adjunct al Autorității Aeronautice Civile: "Compania aeriană operează doar nave închiriate. Este vorba de companii din Statele Unite și Irlanda, iar din cauza sancțiunilor aplicate lui Ilan Șor, Vladimir Plahotniuc și persoanelor afiliate, companiile respective, cel mai probabil și-ar fi întrerupt contractele sau nu le dau în continuare în chirie. Probabil, există și neonorarea plății pentru leasingul aeronavelor."

Air Moldova mai are o datorie. Aproape 100 de milioane de lei, pe care le-a acordat statul Republica Moldova, în 2017, pentru a-și relua activitatea până a fi privatizată, în 2018. Banii trebuiau restituiți în șase luni, dar acest lucru nu s-a întâmplat nici până astăzi.

VICTOR NEAGA, director adjunct al Autorității Aeronautice Civile: "La privatizare a participat Blue Air, o companie falimentată, dar care avea un renume pe piața regională. Noii proprietari s-au obligat să facă investiții masive în companie: să mărească flota, să angajeze mai multe persoane. Din câte am văzut, ei doar au tăiat costurile și nu au făcut investiții. Totul s-a micșorat, inclusiv zborurile și angajații. Planul Air Moldova după privatizare nu a fost îndeplinit."

Potrivit lui Victor Neaga, Aeroportul Chișinău nu va mai tolera acumularea datoriilor, iar problemele pentru Air Moldova vor fi mult mai grave.

VICTOR NEAGA, director adjunct al Autorității Aeronautice Civile: "Sunt foarte mari șanse ca compania să intre în insolvabilitate. Air Moldova are mulți creditori, iar ei vor începe să ceară restituirea datoriilor. De ce nu s-a făcut până acum este altă întrebare. Posibil să existe careva perturbații pe piață, dar cu siguranță pe termen mediu vor fi acoperite de alte companii. Noi avem mei mulți operatori naționali aerieni."

Air Moldova a intrat în zona de risc în 2018, când a fost privatizată în regim de urgență. ”Compania Air Moldova a fost privatizată în condiții dubioase”, ne-a declarat Igor Munteanu, care în 2019 era deputat și conducea o comisie parlamentară de anchetă.

IGOR MUNTEANU, fost deputat: "Situația catastrofală în care se regăsesc acum liniile gestionate acum de Air Moldova este rezultatul direct al complicităților, a lipsei de competență și a managementului defectuos, prin care s-a administrat această companie ani întregi pentru ca să fie adusă pe mâini străine. Cineva trebuie să răspundă pentru faptul că o companie care cumpără jumătate din toată piața Republicii Moldova și care avea și poziții excelente la atelierele unde se reparau navele și care avea nave în diferite țări nu-și onorează obligațiile."

Comisia parlamentară de anchetă, a cărei președinte era deputatul Igor Munteanu, a constatat că privatizarea Air Moldova s-a făcut în condițiile în care valoarea de piață a companiei, cu o cifră de afaceri de trei miliarde de lei, a constituit în opinia evaluatorului... 48,23 de milioane de lei.

IGOR MUNTEANU, fost deputat: "Argumentul Guvernului era că, această companie era neprofitabilă și avea o datorie de 1,2 miliarde de lei. Situația paradoxală pe care noi am investigat-o și nu găseam un răspuns era că vânzările de bilete și deschiderea de curse arăta foarte bine. Pe de altă parte, compania se îndatora. Noi am ajuns la concluzia că această îndatorare artificială era făcută exact pentru a expune compania într-o lumină negativă, pentru că toată această privatizare s-a făcut în interesul cuiva."

Comisia de anchetă a prezentat în raportul său, publicat în 2019, și calculele estimative ale daunelor create după privatizare. Documentul a ajuns pe masa procurorilor, dar până astăzi nimeni nu a fost tras la răspundere.

IGOR MUNTEANU, fost deputat: "Urgent trebuiau investigați oficialii din APP și trebuiau să determine gradul de responsabilitate pentru infracțiunile comise, care veneau în contradicție cu legea cu privire la privatizări. Trebuiau să fie determinate cauzele pentru care aceasta privatizare s-a făcut atât de închis publicului. Ne mai vorbind de faptul că s-a făcut în format de concurs închis, la care a participat doar o singură companie."

În luna mai 2020, Procuratura Generală anunța că a analizat măsurile speciale de investigații, a fost pus sub sechestru capitalul social al SRL, care a privatizat „Air-Moldova”, mai multor persoane le-a fost atribuită calitate de bănuit, iar alte două au fost puse sub învinuire.

În ziua de 6 martie am solicitat Procuraturii Anticorupție, care a instrumentat dosarul, să ne spună care stea soarta acestuia și dacă sunt făcute, sau nu, investigații suplimentare. Până la ora editării acestui material nu am primit niciun răspuns.

În aceiași zi de 6 martie am solicitat companiei Air Moldova să ne spună cum va proceda în cazul persoanelor, care și-au cumpărat bilete la avion pentru vara lui 2023. Ne interesează, de asemenea, dacă va fi capabilă compania să opereze zboruri atunci, sau nu... Vor primi oamenii banii înapoi, sau nu.

Peste câteva zile am fost anunțați că solicitarea Jurnal TV a fost recepționată, dar până la ora editării nu am primit niciun răspuns. Vom reveni la acest subiect.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: