image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu // Jurnal.md

Noaptea dintre ani, sărbătorită online: Ce program cultural artistic au pregătit autoritățile

În acest an, din cauza pandemiei, revelionul va fi marca în regim online printr-un program artistic difuzat la postul public de televiziune Moldova 1 și pe rețelele de socializare.

Astfel, între orele 21:15-23:50, va fi difuzat un program cultural-artistic cu genericul ,,Vis de Iarnă", cu participarea Orchestrei municipale de muzică populară, condusă de fraţii Advahov şi artişti consacraţi din Republica Moldova şi România.

Tot în seara de Anul Nou, între orele 19:15-20:50, va fi transmis, în reluare, evenimentul de lansare a Proiectului caritabil „Povestea de iarnă", cu participarea artiștilor: Lupii lui Calancea, Nicolae Botgros și „Lăutarii", Ansamblul Surorilor Osoianu și formația „Ștefan Vodă".

Astfel, în cadrul campaniei caritabile, care se desfășoară în perioada 24 decembrie 2020 - 14 ianuarie 2021, sunt acumulate donații pentru copiii aflați în situații de risc.

De asemenea, în reluare, pe 14 ianuarie, între orele 17:30-18:15, va fi prezentat un colaj de programe artistice, în contextul sărbătorilor de iarnă, cu genericul „Cu-n colind și-un crăciunel, Leru-i ler și flori de măr", cu participarea colectivelor Direcției Cultură a Primăriei Chișinău.

Amintim că manifestările cultural-artistice dedicate Sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, va fi transmise exclusiv în regim on-line, în vederea diminuării riscurilor de infectare a cetățenilor cu coronavirus.

comentarii: