image
Sursa foto: Jurnal.md

Maria Ciobanu cere audierea lui Jizdan: „Un echipaj al INP veghează calea de acces spre casa lui Botnari; Pentru ce merite?”

Un echipaj al Inspectoratului Național de Patrulare veghează calea de acces spre casa secretarului geneal al PD, Constantin Botnari, cunoscut şi drept mâna dreaptă a oligarhului Vladimir Plahotniuc sau „Borsetka”.

Despre aceasta a anunțat astăzi în plenul Parlamentului deputatul PLDM Maria Ciobanu. Legislatoarea a cerut audierea ministrului de Interne, Alexandru Jizdan, pentru a explica pentru ce merite Botnari este păzit din banul public.

„În timp ce orașul este sufocat de ambuteiaje, o patrulă mobilă a Inspectoratului Național de Poliție, formată din doi inspectori, veghează calea de acces spre casa lui Constantin Botnari la intrarea în zona de lux „Poiana Domnească”. Polițiștii duc evidența mijloacelor de transport care se îndreaptă spre cartierul lui Botnari, chestionează cetățenii asupra scopului. Ce atât de valoros au de păzit acești polițiști, mai ales că acest individ nu are nicio funcție prin demnitate publică și nici anumite merite pentru ca să paraziteze pe spatele cetățenilor”, a declarat Maria Ciobanu.

Colegul de partid al lui Botnari, speakerul Andrian Candu, i-a sărit imediat în apărare.

„Este secretarul general al PD, ați atacat colegii din PD. Aveți posibilitate să solicitați informația. Vă rog să nu menționăm persoane care nu sunt aici și nu au posibilitatea de a da replică”, a spus Candu.

Solicitarea Mariei Ciobanu privind audierea ministrului de Interne a fost respinsă.

Despre locuinţa de lux a lui Constantin Botnari, de lângă Durlești, presa a scris că aminteşte de Casa Albă de la Washington. Pe lângă terenul de circa 21 de ari, declarat în acte, Botnari a îngrădit și 40 de ari de pădure.

Potrivit experţilor imobiliari, doar casa ar valora cel puţin şapte milioane de lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: