image
Sursa foto: Profimedia

Ultima finală pierdută de Real Madrid a fost chiar contra lui Liverpool. Coincidențele îngrijorătoare pentru "albi"

Liverpool și Real Madrid vor disputa finala ediției 2021 - 2022 a UEFA Champions League.

”Cormoranii” au trecut de Villarreal în semifinale, 5-2 scor general, în timp ce formația lui Carlo Ancelotti a învins-o pe Manchester City, 6-5, după un retur memorabil la Madrid, unde a trimis meciul în prelungiri cu două goluri marcate în 90 de secunde, în minutele 90 și 91.

Finala actualei ediții de UEFA Champions League se va disputa pe 28 mai, de la ora Moldovei 22:00, la Paris, pe ”Stade de France”.

Duelul a fost programat inițial în Rusia, la Sankt Petersburg, însă UEFA a decis să mute locul de disputare din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Finala de la Paris va consemna a noua confruntare directă dintre Liverpool și Real Madrid, capitol la care spaniolii stau mai bine, cu patru victorii, una dintre ele chiar în ultimul act al unei ediții de UEFA Champions League, cea din 2018. S-au mai înregistrat un egal și trei victorii pentru Liverpool.

Totuși, fanii grupării iberice au motive de îngrijorare. Ultima finală din cadrul Cupei Cupelor sau a Champions League pe care formația "blanco" a pierdut-o a fost în sezonul 1980-1981, chiar în fața celor de la Liverpool.

Aspectul însă care le dă și mai multe speranțe englezilor este că meciul s-a disputat tot la Paris, la fel ca și cel ce urmează să se joace pe 28 mai.

Atunci a fost stadionul Parc de Princes, iar acum urmează să fie Stade de France.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: