image
Sursa foto: Jurnal.md

Liviu Vovc: Amenzile aplicate cetățenilor pe durata stării de urgență, circa șapte milioane de lei, trebuie anulate

Ministerul Afacerilor Interne trebuie să revizuiască și să anuleze în regim de urgență toate amenzile aplicate cetățenilor pe perioada stării de urgență declarată la 31 martie 2021. Opinia aparține lui Liviu Vovc, membru al Platformei Demnitate și Adevăr.

Această revizuire trebuie să aibă loc ca urmare a deciziei de ieri a Curții Constituționale, în urma căreia deciziile luate de Comisia pentru Situații Excepționale își pierd valoarea juridică.

Politicianul a relevat că la 20 aprilie polițiștii aplicaseră deja peste 3 975 de amenzi în suma de peste șapte milioande de lei cetățenilor.

„Guvernul și MAI-ul trebuie să acționeze imediat și să găsească soluții pentru a anula aceste amenzi și a întoarce banii cetățenilor, în caz contrar instanțele de judecată vor fi inundate cu mii de cereri de revizuire” a spus Liviu Vovc.

În context, amintim că Înalta Curtea a anulat ieri decizia cu privire la starea de urgență instituită la finele lunii martie de coaliția PSRM-Șor.

Totodată la 18 aprilie a expirat starea de urgență în sănătate publică declarată de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: