image
Sursa foto: jurnal.md

Scandalul „Național”: Chironda îl acuză pe Ceban că vrea să deturneze atenția de la demolarea hotelului cu demiterea sa

Continuă schimbul de replici dure dintre primarul Chișinăului, Ion Ceban, și viceprimarul Victor Chironda, scandal apărut în urma eliberării autorizației de demolare a hotelului Național pe care viceprimarul Victor Chironda a declarat că o va contesta.

Primarul Ion Ceban a organizat azi o conferință de presă în cadrul căreia a numit opinia lui Chironda drept „isterie” și a ținut să puncteze că orașul „nu poate fi administrat pe facebook”.

„Am angajamente față de locuitorii Chișinăului. În legătură cu aceste angajamente am format o echipă cu care am venit la primărie. Eu l-am propus pe domnul Chironda în această funcție. Primăria nu se administrează pe facebook. Am dat afară unii oameni pentru că nu erau la nivelul așteptărilor. Acum toți urmărim isteria unui viceprimar care se vrea rămas în funcție. Victor Chironda a venit cu acuzații pentru a crea impresia că doar el lucrează”, a comentat primarul capitalei, Ion Ceban.

În cadrul conferinței de presă, primarul a enumerat mai multe proiecte care nu ar fi fost duse la bun sfârșit de viceprimar.

De cealaltă parte, Victor Chironda a emis o reacție în care acuză primarul că „timp de o oră a făcut ceea ce poate face cel mai bine - a spus minciuni”.

„Un singur lucru e clar din această ieșire. Primarul insistă să schimbe accentele problemei de la ilegalitățile făcute de arhitectul-șef Svetlana Dogotaru și colegii săi în procesul de autorizare a demolării Hotelului Național pe mine și demisia mea”, a menționat Victor Chironda.

Viceprimarul consideră că Ion Ceban este personal interesat în demolarea acestei clădiri și acoperă cu prețul propriei imagini o ilegalitate promovată intens de cei care au influență asupra sa.

„Prin retragerea atribuțiilor mele de semnare a actelor permisive primarul confirmă că eu sunt incomod anume din acest motiv - mă opun intereselor lui și a „colegilor” săi în domeniul construcțiilor din oraș”, a mai menționat Victor Chironda.

Amintim că anterior viceprimarul a organizat o conferință de presă în acre s-a arătat nemulțumit de încercarea de a demola hotelul Național. Potrivit lui, autorizația de demolare a fost emisă cu o dată din urmă, pe 4 iunie.

Chironda a cerut primarului general inițierea procedurii de anchetă de serviciu asupra arhitectului-șef al orașului, Svetlana Dogotaru, șefa Direcţiei Generală Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare, acuzând-o că a falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11.03.2021, și au admis sau au contribuit la încălcarea procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: