image
Sursa foto: curaj.tv

DOC // O deputată a sesizat PG pe subiectul utilizării imaginilor copiilor de către demnitari în scopuri electorale

Deputata Platformei DA, Inga Grigoriu, a sesizat Procuratura Generală pe subiectul acțiunilor iresponsabile ale demnitarilor care utilizează imaginea copiilor în scopuri electorale. Grigoriu susține că dare în exploatare a WC-ului școlii din satul Hiliuți, raionul Râșcani unde în fotografii apar și copii este un eveniment controversat.

Deputata Platformei DA, Inga Grigoriu, a sesizat Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului și Procuratura Generală pe subiectul acțiunilor iresponsabile ale demnitarilor care, contrar prescripțiilor CNSE, au pus în pericol sănătatea elevilor și le-au utilizat imaginea în scopuri electorale în contextul unui eveniment controversat de dare în exploatare a WC-ului școlii din satul Hiliuți, raionul Râșcani.

În calitate de deputat, nu a putut rămâne indiferentă pe marginea acestui caz care a șocat opinia publică, și a adresat acest demers către două instituții, solicitându-le să se sesizeze”, susține deputata.

grigoriugrigoriu

Amintim că astăzi pe internet au apărut mai multe fotografii în care directoarea gimnaziului, Ana Matei, președintele socialist al raionului Râșcani, Vasile Secrieru, primarul Alexandru Sandu și deputatul socialist Vlad Mizdenco, apar înghesuiți în pragul ușii veceului tăind panglica ținută de doi copii.

Avocata Poporului pentru drepturile copilului Maia Bănărescu a reacționat vizavi de cazul de la Hiliuți, Râșcani, menționând că „este revoltător, imoral și descalificant să speculezi cu copii pentru a obține beneficii de imagine, indiferent care ar fi scopurile, politice sau de afaceri”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: