image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Șerpi, ruine și mucegai la Spitalul raional Cahul

Tavanul stă să cadă, firele electrice atârnă periculos, iar mirosul de mucegai este dominant. Nu vorbim despre o casă părăsită, ci despre o parte a clădirii Spitalului raional Cahul, unde se odihnesc șoferii de pe ambulanță. Mai grav este că în interior, în departamentul primiri urgențe, au apărut... șerpi. Administrația spitalului recunoaște că se cere o reparație a clădirii, dar când vor începe lucrările nu se știe.

De mai bine de jumătate de an, șoferii ambulanțelor nu au nici măcar unde își spăla mâinile. Se întâmplă pe timp de pandemie și cu angajații care sunt în contact direct cu pacienții bolnavii de COVID.

„Apă nu avem deloc, încă de înainte de Anul Nou. Noi venim de la chemări să ne spălăm pe mâini și n-avem apă. O cărăm cu sticlele. Au spus că o țeavă trebuie de reparat. Le-am zis să tragă măcar un furtun, măcar vara să fie. Acolo un mucegai, un miros...”, spune Gheorghe Cârjeu, angajat al Spitalului raional Cahul.

Bărbatul spune că s-a adresat de nenumărate ori la directorul adjunct al spitalului, Elena Tatu, însă aceasta l-ar fi bruscat.

„S-a apropiat să-mi dea peste telefon, a zis că ce filmez. Mi-a zis de ce am trimis peste tot acest video. Eu zic: m-am adresat la dvs nu odată, e a treia sau a patra oară. Iar ea mi-a zis: Cred că n-am să-mi răuflec eu mânecile să-ți construiesc încăperea unde stați voi”, povestește bărbatul.

În replică, directorul adjunct al Spitalului raional Cahul, Elena Tatu, a declarat:

„Nu am vrut să-i arunc telefonul din mână, am vrut să discutăm normal. Această clădire într-adevăr necesită reparație. Urma să fie pusă în discuție, să fie efectuate calculele, să fie pusă în discuție problema. Sau facem reparație, sau o demolăm și ridicăm o clădire nouă pentru depozitare.”

Vara aceasta, personalul medical din instituție a fost șocat de apariția unor șerpi chiar la intrarea în Departamentul primiri urgențe.

„Era pe fereastră, să intre în spital, pe urmă au chemat pompierii, SMURD-ul, și l-au luat. Erau doi șerpi, unul la intrare la primiri urgențe și al doilea din partea veche”, mai povestește Gheorghe Cârjeu, angajat al Spitalului raional Cahul.

Întrebată despre incident, Elena Tatu ne-a spus că a fost un caz, dar... „asta e”.

Directorul adjunct al Spitalului raional Cahul ne-a spus că problema anexei unde stau șoferii ambulanțelor va fi rezolvată, doar că nu se știe când. Banii au fost alocați doar pentru repararea încăperilor unde stau pacienții internați.

Noutăţile partenerilor

comentarii: