În cadrul întrevederii, părțile au discutat un șir de subiecte importante, precum alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor din Republica Moldova, achitările pentru gazele consumate, dar și implementarea pachetului energetic III.

În context, Alexei Miller a menționat că, în prezent, Moldovagaz achită consumul curent în măsură deplină, anunță Serviciul de presă al Guvernului.

Președintele Gazprom a descris scenariile tehnice existente de furnizare a gazelor naturale în RM, inclusiv prin România și Bulgaria, și a menționat că acestea pot asigura necesitățile naționale.

„Nu vom admite creșterea tarifelor pentru gazele naturale și vă mulțumim pentru deschiderea în negocierea condițiilor de furnizare”, a declarat premierul Chicu.

În finalul discuției, părțile au convenit să fie realizate un set de măsuri, care să asigure furnizarea continuă a gazelor consumatorilor din RM.

Precizăm că contractele semnate Gazprom Moldovagaz în baza cărora are loc furnizarea și tranzitul gazelor naturale expiră la 31 decembrie 2019. Recent, s-a anunțat că cele două companii au ajuns la o înțelegere, iar actualul contract ar putea fi prelungit cu 3 ani.