image
Sursa foto: Facebook/U.S. Embassy Moldova

Ambasadorul SUA anunță că rămâne la Chișinău: Lucrăm pentru a ajuta la obținerea testelor adiționale din surse de încredere

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, a anunțat că rămâne la Chișinău și că ambasada continuă să activeze, personalul fiind lăsat să lucreze de acasă cât mai mult posibil. Precizările au fost făcute în contextul pandemiei de COVID-19.

„În primul rând, permiteți-mi să vă anunț că ambasada Statelor Unite la Chișinău continuă să activeze. Atât eu, cât și personalul american și cel local al ambasadei, rămânem la Chișinău, muncind pentru a menține în forță relația bilaterală puternică de care SUA și Republica Moldova se bucură de mulți ani. Acum vreau să subliniez cât de mare este amenințarea acestui virus. În cadrul ambasadei rugăm personalul să lucreze de acasă cât mai mult posibil și să evite adunări în grupuri mari, unde infecția se poate răspândi mai ușor”, a menționat Dereck J. Hogan într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook a ambasadei.

Ambasadorul SUA a precizat că s-a decis să fie limitate serviciile consulare, pentru a evita formarea grupurilor mari. Acest fapt va permite concentrarea pe acordarea serviciilor de urgență cetățenilor americani.

Hogan a adăugat că Statele Unite oferă sprijin Moldovei în contextul pandemiei de COVID-19.

„Lucrăm împreună cu Guvernul Republicii Moldova pentru a ajuta la obținerea truselor de testare adiționale din surse de încredere. Distribuim consumabile medicale donate de către prietenii noștri din Carolina de Nord Spitalului Mamei și Copilului, pentru a ajuta la îngrijirea bolnavilor. Și suntem gata să facem și mai mult, în strânsă consultare cu Guvernul RM”, a precizat diplomatul.

Ambasadorul SUA a menționat că voluntariii Corpului Păcii, care au lucrat aici, în Moldova, se vor întoarce în curând în SUA, plecarea lor făcând parte dintr-o retragere la nivel global a voluntarilor Corpului Păcii, menită să minimizeze riscul la care sunt expuși cetățenii.

„Îmi pare rău să-i văd plecând, dar aștept cu nerăbdare să le salut succesorii reveniți în Moldova odată ce vor permite circumstanțele. Am cooperat strâns timp de 30 de ani și nu avem de gând să îi permitem acestei crize, deși grave, să ne perturbeze cooperarea”, a încheiat ambasadorul.

Mesajul Ambasadorului SUA în Moldova, Dereck J. Hogan

Mesajul Ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, despre răspunsul Ambasadei în contextul pandemiei COVID-19. Publicată de U.S. Embassy Moldova pe Luni, 23 martie 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: