image
Sursa foto: Jurnal.md

CSP propune Maiei Sandu eliberarea din funcție a procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo

Consiliul Super al Procurorilor a examinat astăzi în ședință raportul Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Membrii CSP au acordat calificativul „nesatisfăcător” activității desfășurate de către Alexandr Stoianoglo la șefia Procuraturii Generale și propune președintelui țării eliberarea din funcția a procuroului general suspendat.

Avocata Angela Popil a prezentat raportul privind evaluarea performanțelor Procurorului General.

Alexandr Stoianoglo a declarat anterior că: „Evaluarea activității mele de către actuala guvernare nu are nicio valoare pentru mine și chiar nu-i văd rostul. Tot ce contează pentru mine, ca persoană, ca procuror, este evaluarea și nota pe care mi-o dau colegii din Procuratură, colegii de profesie: avocați, judecători, reprezentanți ai organelor de drept și, nu în ultimul rând - oamenii obișnuiți care pot discerne binele de rău, albul de negru și adevărul de minciună. Niciodată nu m-am ținut de fotoliul de Procuror General. Am fost conștient mereu că toate funcțiile sunt temporare și este esențial să rămânem oameni în orice împrejurări. Mi-am dorit sincer să fiu de folos țării mele și societății. Dar dacă acest lucru nu trebuiește statului, atunci mie nici atât”.

Amintim că performanțele în perioada exercitării mandatului procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, au fost catalogate drept „nesatisfăcătoare” de către Comisia de Evaluare. Ulterior, Alexandr Stoianoglo a atacat în instanță raportul Comisiei care a analizat performanțele sale ca fiind „nesatisfăcătoare”.

Procedura de evaluare a performanțelor procurorului general a fost inițiată urmare a unei sesizări făcute de președintele Republicii Moldova Maia Sandu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: