image
Sursa foto: jurnal.md

Consilierii PAS din CMC cer stoparea licitațiilor și redirecționarea a circa 100 de milioane de lei pentru sistemul medical

Consilierii municipali susțin că află din presă despre deciziile de zeci și sute de milioane de lei pentru havuzuri, bazine, terenuri de fotbal etc, luate de către primarul general Ion Ceban. În loc să investească în asigurarea personalului medical cu echipamente corespunzătoare pentru lupta cu COVID-19, primarul general Ion Ceban investește milioane de lei în proiecte care nu sunt la acest moment necesare, susțin consilierii fracțiunii PAS din CMC.

Aceștia cer în mod de urgență stoparea achizițiilor neprioritare și acordarea din bugetul primăriei a circa 100 de milioane de lei pentru asigurarea sistemului medical din municipiul cu cele necesare.

„Havuzuri, bazin în cadrul unui liceu, terenuri de joacă, terenuri de sport, terenuri de fotbal, circa 60 de milioane de lei pentru acestea. Noi, consilierii, aflăm din presă despre decizii de zeci și sute de milioane de lei luate de primar. Avem nevoie de rectificări la buget, din păcate până la acest moment primarul Ion Ceban ca și colegii lui de la nivel central își atribuie din propria inițiativă conducerea CMC, fără ca să fie consultată consiliul pe subiecte de impact general. Solicităm convocarea de urgență a ședinței CMC, aprobarea unei linii de buget cel puțin 100 de milioane de lei care să fie redirecționate spre sistemul medical municipal pentru combaterea pandemiei. Acest lucru trebuie să se întâmple urgent înainte ca sistemul medical să intre în colaps”, susține Roman Cojocari.

Estimările făcute de către Direcția generală, asistență socială și sănătate la finele săptămânii trecute arată că sunt necesare peste 100 de milioane de lei pentru achiziția utilajului și echipamentelor de protecție pentru medici din municipiul Chișinău.

La ziua de azi ar fi necesar circa 60 de milioane de lei pentru asigurarea cu cele necesare, bani pe care Ion Ceban vrea să-i cheltuie pentru havuz, terenuri sportive și alte achiziții neprioritare, susțin consilierii PAS.

Amintim că săptămâna trecută Direcția General locativă comunală și amenajare a primăriei capitalei anunța o licitație de achiziționare a serviciilor de construcție a unui havuz în parcul „La Izvor”. Suma proiectului e de circa 4,2 milioane de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: