image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Un deputat cere sporuri salariale pentru primari și angajații APL; „Au trecut prin iadul carantinei fără strictul necesar”

Deputatul Vasile Năstase, de la Platforma Demnitate și Adevăr, a făcut un demers către guvernul Republicii Moldova, solicitând identificarea unor surse financiare necesare pentru acordarea unor sporuri salariale primarilor și angajaților APL, în localitățile care sunt focare pandemice.

Totodată, deputatul solicită exminarea posibilității de a aloca acestor funcționari indemnizații unice în caz de infectare cu Covid-19, precum și indemnizații unice în valoare de 50.000 lei în caz de deces, acestea fiind acordate familiilor.

„Zilele acestea am citit în presă că a decedat, de Covid 19, un Primar. Cunosc foarte mulți edili din satele și orașele noastre care, împreună cu medicii, zi și noapte se află pe linia întâi a bătăliei pentru oameni, pentru sănătatea lor! Mulți dintre ei au trecut prin iadul carantinelor fără a beneficia barem de strictul necesar. Nici tu dezinfectant, nici tu măști de protecție. Așa a fost cel puțin la început! Pentru a-și proteja familiile, s-au autoizolat și nu i-au văzut pe cei dragi cu săptămânile... Munca lor, sacrificiul lor trebuiesc apreciate. La asta mă gândeam când am formulat interpelarea și demersul către guvern”, a comentat Vasile Năstase.

demersdemers

Noutăţile partenerilor

comentarii: