image
Sursa foto: carabinierigov.md

Cazul fostului șef de MAI care i-ar fi cerut unui minor să-i facă sex oral pentru bani: A primit încă 30 de zile de arest

Fostul comandant adjunct al Trupelor de Carabinieri, Mihail Bejan, care i-ar fi cerut unui minor să-i presteze servicii sexuale contra plată, va sta următoarele 30 de zile în arest.

Decizia a fot luată ieri, de Judecătoria sectorului Ciocana. Apărătorul lui Bejan a cerut arest la domiciliu, însă instanța a acceptat demersul procurorului. Mihail Bejan riscă șase ani de închisoare. 

Procurorul de caz, Angela Pleșca, a cerut în ședință ca lui Mihail Bejan să i se prelungească măsura de arest, fapt acceptat de judecătorul Sergiu Bularu.

Inițial, acuzatorul a prezentat probe, care ar demonstra că Bejan ar intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Avocatul Lilian Osoianu a cerut însă ca Bejan să fie plasat în arest la domiciliu.

Amintim că în urma investigației Jurnal TV, Mihail Bejan a fost demis din funcție, iar la scurt timp a fost reținut, procurorii având informații că acesta intenționa să părăsească Republica Moldova.

Precizăm că Mihail Bejan a ocupat funcția de șef adjunct al detașamentului cu destinație specială ALFA din cadrul SIS, în perioada în care actualul ministru de Interne degrevat, Alexandru Jizdan, deținea funcția de director adjunct al SIS.

Potrivit surselor Jurnal TV, ulterior, Mihail Bejan a fost transferat în cadrul MAI în calitate de ofițer sub acoperire al SIS pentru a supraveghea activitatea Ministerului de Interne iar mai târziu a fost numit în funcția de șef adjunct al trupelor de carabineri, având și aici, potrivit surselor, misiunea de agent sub acoperire al SIS-ului.

Vedeți mai jos investigația Jurnal TV la acest subiect.

Citeşte mai mult despre

comentarii: