image
Sursa foto: jurnal.md

Un nou val de Covid-19, așteptat în RM; Ciocoi: În cazul unei explozii de cazuri, vom reveni la restricții mai dure

Republica Moldova se așteaptă la un nou val de infectări cu SARS-CoV-2, iar în cazul unei noi explozii de cazuri, autoritățile vor impune restricții mai dure. Despre aceasta a anunțat, astăzi, premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

„Ne așteptăm la un nou val de infectări, reieșind din considerentul că a fost vacanța de iarnă, au fost sărbătorile. Au venit mulți concetățeni de peste hotare. Nu excludem posibilitatea ca valul de infectări să se extindă în următoarele 10-14 zile, luând în considerație perioada de incubare a virusului. Prin urmare, monitorizăm cu atenție cifrele privind noile infectări. În cazul în care se va constata o explozie a noilor infectări, vom fi nevoiți să revenim la restricții mai dure”, a declarat Ciocoi.

Șeful interimar al Guvernului a fost întrebat cât de pregătit este sistemul medical pentru un nou val de Covid.

„În perioada vacanței de iarnă s-a diminuat numărul zilnic de infectări. S-au făcut mai puține teste, pentru că atâtea s-a solicitat, nu putem obliga cetățenii să facă teste. Acum atestăm o ușoară cereștere de la 280 -300 de cazuri la peste 700 de cazuri. Judecând după cifra de ieri, sper mult să atingem sub o mie de cazuri pe zi. Este o marjă de rezistență de peste o mie de cazuri pe zi în care sistemul nostru medical rezistă. Există rezerve, s-au eliberat multe locuri în spitale, ceea ce ne va permite să facem față unui nou val de infectări”, a mai spus Aureliu Ciocoi.

Amintim că starea de urgență în sănătate publică, în Republica Moldova, a fost prelungită până pe 15 februarie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: