image
Sursa foto: Facebook/Chiril Moțpan

Matinali și „darnici”: Cei de la Șor și de la PD împart de cu zor bani și pomeni în apropierea secțiilor de votare // FOTO

Încălcările codului electoral sunt la ordinea zilei astăzi. Alegătorii sunt întâlniți în apropierea secțiilor de votare și îndemnați să voteze pentru un partid sau altul.

Chiar la ora deschiderii secțiilor de votare, cei de la PD împărțeau pachete cu cadouri lângă una dintre secții. Astfel, primii alegători s-au ales cu pomeni electorale înainte de a-și da votul.

Sursele din teritoriu ne-au transmis informații că reprezentații PD și ai Partidului Șor fac agitație electorală în imediata apropiere a mai multor secții de votare. Și nu oricum, ci plătind oamenilor pentru voturi. Asemenea informații au fost publicate și de mai mulți internauți pe rețelele de socializare.

Totodată, un cititor Jurnal.md ne-a scris că la secția de votare din satul Gălești, raionul Strășeni, atât susținătorii socialiștilor, cât și cei ai PD, inclusiv primarul care face parte din PD, dau bani oamenilor imediat ce ies din secția de votare „dacă au votat pe cine trebuie”. „Mă gândeam să scriu la CEC, dar știu ei foarte bine tot ce se întâmplă, pentru că sunt la fel de corupți, asa că vă scriu vouă. Este atât de dezamăgitor când vii de peste hotare pentru o zi pentru a vota, iar aici se vând pentru câțiva leuți”, ne-a scris o femeie de la Gălești.

Și observatorii ACUM de la Malcoci ne-au transmis informații că cei din partidul Șor cumpără voturile pe bani.

Iar un internaut a postat pe facebook imagini unde se vede clar cum un reprezentat PD îi dă bani unei bătrâne.

facebookfacebook

Și la Călărași oamenii sunt îndemnați să voteze trandafirul chiar lângă intrarea în secția de vot.

Între timp, lângă o altă secție de votare de pe strada Nicolae Titulescu 20 din capitală îngheață alți reprezentanți a lui Șor.

jurnal.mdjurnal.md
jurnal.mdjurnal.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: