image
Sursa foto: Getty Images

Retragerea Mariei Sharapova a iscat un scandal imens! Președintele Federației de Tenis din Rusia face acuzații grave

Maria Sharapova (32 de ani) și-a anunțat retragerea din tenis, din cauza accidentărilor tot mai dese. Președintele Federației de Tenis din Rusia a lansat un atac la adresa echipei sportivei, pe care o consideră vinovată pentru retragerea prematură a fostului lider mondial.

Shamil Tarpischev spune că Sharapova nu a mai putut trece peste toate accidentările suferite din cauza substanțelor care i-au fost administrate de către membrii din staff-ul echipei sale, rusoaica fiind chiar suspendată din circuit din cauza dopajului.

"Mă așteptam să ia această decizie de multă vreme. Din nefericire, nu a mai putut depăși aceste accidentări și și-a pierdut locul în clasament. Speram că își va reveni, dar acest lucru nu s-a întâmplat, așa că a fost nevoită să ia această decizie.

A fost o problemă legată de accidentări și de toată treaba cu meldoniumul. Situația este tristă. Nu doar pentru că este vorba de dopaj, ci și pentru că echipa sa a încălcat regulile jocului și i-a administrat astfel de substanțe. Suspendarea a fost o lovitură teribilă pentru ea, iar totul a fost din cauza echipei sale. A fost forțată să își încheie cariera prematur", a explicat președintele Federației de Tenis din Rusia, potrivit GoTennis.

În ultima parte a carierei, Sharapova a avut mari probleme cu accidentările. Totul a culminat după revenirea ei pe teren ca urmare a suspendării cauzate de dopaj, din iunie 2016, când a fost depistată pozitiv cu meldonium.

La acea vreme, Sharapova a recunoscut că a luat acea substanță timp de 10 ani, din cauza deficienței de magneziu, amețelilor pe care le avea și istoricului din familia sa în ceea ce privește diabetul. Meldoniumul este destinat pacienților suferinzi de boli de inimă, însă la acea dată, ea a susținut că nu știa că substanța a fost recent introdusă pe lista produselor interzise.

Suspendarea inițială de doi ani a fost ulterior redusă la 15 luni.

În aprilie 2017 a revenit în circuit, însă n-a mai fost aceeași jucătoare. De atunci, cea mai bună performanță a reușit-o la Roland Garros, unde a ajuns în sferturi în 2018, an în care Simona Halep a câștigat turneul.

Au urmat apoi probleme de sănătate, iar în februarie 2019 s-a operat la umărul drept. Nu s-a refăcut însă niciodată complet, spunând mereu că are dureri, care au continuat apoi la antebraț.

Sharapova s-a mai operat la umăr și în 2008, când era în primii ani de carieră.

Fostul său antrenor, Sven Groeneveld, a spus apoi că problemele Mariei era mai vechi pentru că se îmbolnăvea foarte des.

Acum, Sharapova a ajuns până pe poziția 373 în clasamentul WTA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: