image
Sursa foto: Jurnal.md

Filip susține că PSRM le-ar destructura partidul și cere ajutorul Maiei Sandu; Primarii vizați neagă că ar fi intimidați

Partidul Democrat a emis un comunicat în care susține că reprezentanți afiliați PSRM în frunte cu deputatul neafiliat Eugeniu Nichiforciuc i-ar fi impus săptămâna trecută pe opt primari și un consilier din raionul Soroca să semneze o declarație de părăsire a partidului. Serviciul de presă al partidului mai anunță că doi dintre primarii care au ar fi fost „intimidați și constrânși” să-și suspende calitatea de membru a PDM au decis să revină înapoi în partid. Solicitați de Jurnal.md, primarii s-au arătat mirați și spun că nu au fost intimidați. Unul din ei îl cunoaște pe Nichiforciuc doar din mass-media.

În comunicatul PDM se spune că primarii democrați Victor Mutruc, primar al satului Egoreni și Iurie Marian, primar al satului Rudi din raionul Soroca au revenit în echipa Partidului Democrat, după ce pe 15 ianuarie au fost impuși să semneze o declarație de părăsire a partidului. „Aceștia spun că un grup de persoane afiliate PSRM, însoțite de deputatul neafiliat Eugeniu Nichiforciuc și reprezentantul Guvernului în teritoriu Valdimir Ceban, i-au intimidat și constrâns să-și suspende calitatea de membru PDM”, se arată în comunicat.

„Primarii cer președintelui țării și prim-ministrului să intervină pentru încetarea intimidărilor și tragerea la răspundere a funcționarilor publici care fac presiune pe membrilor Partidului Democrat. „Oamenii nu se lasă totuși atât de ușor amăgiți de „kulioace” și „borsetci”, care merg cu „colindatul” prin raioane. Adevărații primari PDM sunt oameni gospodari, care au adus rezultate pentru localitățile lor, oameni care nu se vând și nu se cumpără, pentru că nu poți cumpăra cu toți banii din lume posibilitatea de a merge cu pieptul deschis prin satul tău și de a sta de vorbă fără rușine cu sătenii care te-au ales”, a declarat președintele PDM, Pavel Filip, citat de serviciul de presă al partidului.

Am încercat să aflăm în ce mod au fost indimidați cei doi primari ca să părăsească Partidul Democrat.

Primarul de Rudi, Soroca, Iurie Marian, ne-a spus că prima oară aude că ar fi fost intimidat.

Iurie Marian: „Asupra mea nu a fost făcută nicio presiune, prima oară aud. Am fost telefonat de un coleg primar care m-a întrebat dacă nu vreau să semnez o declarație că ies din partid și rămân independent. Am zic că da, dar după m-am gândit că e o decizie prematură. Dacă nu m-au alungat sunt încă în partid. Nu am depus nicio cerere de plecare”.

Cât despre deputatul Nichiforciuc, primarul spune că a auzit de el din presă, personal nu au comunicat niciodată.

Solicitat de Jurnal.md, și primarul de Egoreni, Soroca, Victor Mutruc, ne-a informat că nu a fost intimidat. „Intimidări asupra mea nu au fost făcute”.

Întrebat dacă a cerut președintelui țării și prim-ministrului să intervină pentru încetarea intimidărilor și tragerea la răspundere a persoanelor care recurg la acestea, primarul s-a arătat mirat și a refuzat să mai discute la această temă, după care a inchis telefonul.

Amintim că democrații au anunțat anterior că la 15 ianuarie în Soroca ar fi avut loc o întrunire la care au participat atât membri ai PDM, cât și socialiști. Ca rezultat, opt primari și un consilier afiliați PDM ar fi ieșit din rândurile partidului.

 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: