image
Sursa foto: presedinte.md

Șefa statului s-a întâlnit cu Prim-ministra Lituaniei, Ingrida Šimonytė

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit ieri cu Prim-ministra Lituaniei, Ingrida Šimonytė, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău. Discuția a vizat riscurile de securitate provocate de războiul Rusiei în Ucraina, în special asupra sectoarelor energetic și economic, și agenda europeană a țării noastre.

Șefa statului a mulțumit pentru susținerea Lituaniei în procesul de obținere a statutului de țară candidată la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova. Președinta a subliniat că, în pofida crizei energetice și a riscurilor de securitate aduse de război, autoritățile lucrează la recomandările UE și realizează reforme în domenii prioritare, precum justiția.

Maia Sandu a spus că mizează în continuare pe sprijinul Lituaniei în parcursul nostru european, dar și pe dosare ca liberalizarea tarifelor de roaming cu UE sau aderarea la Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA).

Oficialele au discutat și despre cooperarea bilaterală dintre Moldova și Lituania, inclusiv în combaterea propagandei și a dezinformării, care au luat amploare odată cu agresiunea Rusiei în Ucraina și care atentează și la securitatea țărilor noastre.

Noutăţile partenerilor

comentarii: